Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Idén nem lesz Pulitzer-díj-átadó

Makó - Idén nem adja ki Pulitzer Szülővárosának díját a makói önkormányzat – többek között az erről szóló határozatot is megtárgyalja szerdai ülésén a képviselő-testület.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az elismerést a sajtócézár születésének 160. évfordulóján, 2007-ben alapította a város, együttműködve a Magyar Újságírók Országos Szövetségével. Ezt követően évről évre kiírták az ifjúsági Pulitzer-díj pályázatát középiskolás és felsőoktatási hallgató kategóriában, a győztesek pedig komoly pénzjutalmat és egy Pulitzer-szobrocskát kaptak – ez utóbbi a főtéri szoborparkban álló mellszobor kicsinyített mása.

A pályázatot idén is kiírták, a felhívást lapunk is közzétette, de ezúttal mindössze 9 középiskolás és 2 főiskolás jelentkezett. Összehasonlításként: tavaly 38-an küldték be írásaikat. Mivel – mint az előterjesztés fogalmaz – a beérkezett pályaművek mind mennyiségben, mind minőségben mélyen alulmúlták a szervezők várakozásait, a város anyagi lehetőségeit jelentősen meghaladó ünnepséget és díjátadót ezúttal nem érdemes megrendezni.

Olvasóink írták

  • 1. kinyo_norbert 2013. október 30. 11:02
    „Szomorú, hogy összesen 11 pályázat érkezett, de szerintem ebben a kiíró is nagyban ludas. Meg kellene tanulni a modern social media eszközök használatát, és - ezek segítségével is - el kellett volna jutni a fiatalokhoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkagép és motor ütközött - teljes útzár

Csongrád és Békés megye határában, Pitvaros után teljes útzár van érvényben baleset miatt. Tovább olvasom