Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Ifjú filmesek makói világtalálkozója

Makó - Augusztusban ismét Makón találkoznak a világ fiatal filmesei: európai és ázsiai alkotók részvételével megtartják a Zoom to Europe and Asia fesztivált.
A napokban a Berlini Médiafesztivál, a görög Camera Zizanio filmfesztivál, a valenciai Jordi el Mussol fesztivál, Székelyföldről pedig az Agyagfalvi 1848-as Alapítvány vezetői találkoztak a Maros-parti városban a Makói Videoműhely képviselőivel, hogy egyeztessék az utolsó részleteket az augusztusban esedékes makói ifjúsági filmfesztivállal kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat a műhely vezetője, Czibolya Kálmán. A fiatal filmesek első nemzetközi találkozóját éppen 10 esztendeje rendezték meg, akkor még Zoom to Europe, azaz Közelítés Európára mottóval. Mostanra a rendezvény világtalálkozóvá bővült, így a nevében már Ázsia is szerepel, résztvevői között pedig a hazaiak mellett német, görög, spanyol és erdélyi alkotók, illetve ázsiai, thaiföldi és dél-koreai vendégek is lesznek.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A fesztivált részben az Unió finanszírozza, részben a Miniszterelnökség, fővédnöke pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár lesz. A közel száz meghívott a külön az ázsiai résztvevőknek szervezett egynapos budapesti program után augusztus 12-én Makón találkozik. A 9 napos műhelyben a filmkészítés mellett fotós szekciók is várják a fiatalokat – ezeket erdélyi és kanadai fotóművészek tartják – , de az animációs film készítésének fortélyait is elsajátíthatják Szerbiából érkező szakemberek segítségével. Esténként a kereskedelmi szakközépiskola tornacsarnokában nyilvános filmvetítéseket is tartanak, ahol a részt vevő országok fiataljainak alkotásaiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A szervezők a fotós-filmes rendezvények mellett különböző művészeti kísérőprogramokat is kínálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szép utcai ház már gazdára talált

Miközben a Béke utcai volt ENI-székházat már másodszor kellett meghirdetni, a Szép utcai egykori varrodára máris van jelentkező. Tovább olvasom