Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Igazgatóra vadászik a makói önkormányzat

Makó - Fejvadász cég segítségét is igénybe fogja venni a makói önkormányzat, hogy igazgatót keressen a megújuló fürdő élére. Abban bíznak, hogy még idén megtalálják a megfelelő embert. Eddig kétszer írtak ki pályázatot, előbb tizennégyen, majd nyolcan jelentkeztek, az önkormányzat szakértője mégsem elégedett.
Továbbra sem talált igazgatót az új fürdő élére a makói önkormányzat, a Fürdőfejlesztési Kht. tulajdonosa. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött úgy, hogy a második körben beérkezett pályázatok ugyan továbbra is érvényesek, de újból meghirdetik az állást. Eddig kétszer írtak ki pályázatot a posztra: egyszer májusban, egyszer pedig júliusban. Először tizennégyen, később nyolcan adtak be pályázatot. Miután átvizsgálta az anyagokat, a város által felkért szakértő, Vörös Imre mindkét alkalommal azt tanácsolta, érdemes további jelentkezőket keresni, írja ki újból a város az álláspályázatot.

Buzás Péter polgármester szerint nagyon fontos, hogy jó vezető kerüljön a fürdő élére, ezért a kívánalmaknak megfelelő igazgató felkutatásával hamarosan fejvadász céget is megbíznak. Olyan szakembert keresnek, akinek vendéglátó-ipari vagy idegenforgalmi, esetleg közgazdasági végzettsége van, a műszaki tudás mindehhez előnyt jelenhet. Fontos még, hogy a jelölt öt-tíz éves gyakorlattal rendelkezzen valamilyen turisztikai területen.

Horváth Bernadett, a fürdőprojekt menedzsere lapunknak elmondta: bár több cégtől is kaptak ajánlatot, egyelőre még keresik a legmegfelelőbbet, aminek kiválasztásánál a referenciákat és a költségeket veszik figyelembe. A cégek kétféle kutatási módszert alkalmaznak: az egyik szerint adatbázisból választanak ki valakit, a másik – és egyben költségesebb – módszer pedig az, amikor a megbízó kijelöli a neki megfelelő szakembert, majd a cég ajánlatot tesz neki. Hozzátette, az önkormányzat előreláthatóan a második lehetőség mellett dönt majd. A pályázatok leadásának határideje egyébként november 21. Horváth Bernadett bízik benne, hogy még az idén megtalálják az új igazgatót.

Olvasóink írták

 • 13. Észtosztó 2008. október 30. 11:41
  „Az 1-es hozzászóló kérdése jó, de még jobb lett volna, hogy
  a babagyűjtemény hányadik tagja - pénzügyi, hatósági, titkársági, intézményvezető, stb...stb.??
  A pályázatíró nem a léggömb diplomával felel meg.”
 • 12. Zoli11111 2008. október 23. 22:15
  „Idemásolva:

  www.mearosnet.hu alatt
  ,,Makó" alatt
  ,,FÜRDŐ: Külföldi autók a makói fürdő előtt / Látogatottság"

  2008´ Október

  Megjegyzés:
  A fürdő napi üzemeltetése ÁTLAGBAN: 500´000 forint
  Ma megkeresték ezt? NEM.
  Ki fizeti a veszteséget? A MAKÓIAK.
  Megjelennek ezek a számok a Dél Világban,
  Makói Hirekben ("Buzás újság") ??
  Nem, soha.


  Október 3. péntek: RO:0 egyéb:0 11:00óra
  Október 4. szombat: RO:1 egyéb:0 10:40óra
  Október 5. vasárnap: RO:1 egyéb:0 12:00óra
  Október 6. hétfő: RO:0 egyéb:0 13:15óra
  Október 7. kedd: RO:3 egyéb:0 12:00 óra
  Október 9. csütörtök: RO:0 egyéb:0 14:00 óra
  Október 10. péntek: RO:1 egyéb:0 13:00 óra
  Október 11. szombat: RO:1 egyéb:0 14:00 óra
  Október 12. vasárnap: RO:2 egyéb:0 18:00 óra
  Október 13. hétfő: RO:0 egyéb:0 13:00 óra
  Október 14. kedd: RO:1 egyéb:0 16:00 óra
  Október 15. szerda: RO:1 egyéb:0 12:30 óra
  Október 16. csütrötök: RO:0 egyéb:0 13:30 óra
  Október 17. péntek: RO:0 egyéb:0 11:00 óra
  Október 18. szombat: RO:3 egyéb:0 11:00 óra
  Október 21. kedd: RO:0 egyéb:0 12:00 óra
  Október 22. szerda: RO:0 egyéb:0 13:00 óra
  Október 23. csütörtök : RO:0 egyéb:0 15:00 óra

  Mert a tények azok tények.”
 • 11. MK 2008. október 18. 16:34
  „Kedves 4. hozzászóló.
  Szuzit kiegészítve nemcsak Egerben szidják Makoveczet. Sátoraljaújhelyen egy időben úgyan így a polgármester támogatásával kapott teret a mester. Tervezett művelődési házat és tömblakásokat a 90-es években. Ezek mára veszítettek a fényükből, az extrém megoldások nem váltak be. Polgármester váltás után ajtót mutattak neki. De említhetném azt is, hogy Budapesten talán egy terve valósult meg.
  Ne állítson olyat, hogy "az ország többi részén kedvelik". Ez csúsztatás, csak a saját igazát akarja alátámasztani egy valótlan állítással.
  Kedves 5. re:KK
  Nézzen utánna az önkormányzati támogatás szintjének. Sajnos tényleg közpénzzel pótolják a költségektől elmaradó bevételt. Az előző évben 120 millió körüli bevétel mellett 200 millió körüli kiadással zárt a fürdő. Ez így megy évek óta. És a csőtörést mégsem jelentik be, hagyják folyni. A fejlesztés ezen változtathat, de a forgalom elmaradása esetén sajnos lehet még ennél is nagyobb.”
 • 10. brancsból kilógó 2008. október 18. 16:21
  „Persze, hogy makói nem. Hiszen nincs ilyen a holdudvarban. Ha lenne csak egy kicsit is alkalmas, akkor a brancsbeli megkapná ezt az állást. A testületi bal oldalon biztosított a szavazat, onnan nem kell már megvenni senkit. A többi meg nem számít.
  A nagy válogatás azt is mutatja, hogy mennyire kockázatos ez a vállalkozás. Ezt sikerre vinni átlag pályázó már nem is tudja. Ez is azt igazolja, hogy a terv kifogásolt részeinek igen is van alapja. Kevés a pénz, magas a tervezett vendégszám, kétséges a megtérülés.
  Csakhogy ezek a dolgok a legtehetségesebb igazgató mellett is tények maradnak.”
 • 9. esélytelen 2008. október 18. 09:33
  „Kit is keresnek?
  Legyen tapasztalata és sikerei, de legyen fiatal. Ez egy olyan ember, aki 25 éves korára minimum már két diplomával rendelkezik. A tapasztalatszerzését két-három, legalább ekkora fürdő megépítésében és üzemeltetésében szerezte. Ne legyen idősebb 40-nél, mert ha idősebb, akkor a kölcsön visszafizetésének végét már nem tudja megélni aktívan. Beszéljen románul, angolul, magyarul, németül. Ezt anyanyelvi szinten művelje, ezért ezeken e nyelvi területeken min. 1-1 évet el kell tölteni. Nyilván a nyelvtanulás időszakában is fürdőt kell vezetnie.
  Vállalja a Makóra költözést. Elégedjen meg az itteni fizetéssel. Legyen elkötelezett pártkatona.
  Legyen saját vagyona, amiből a munkájához hiányzó feltételeket pótolni tudja.
  Tudjon dönteni, de ezt be tudja illeszteni a polgármester időnkénti beavatkozásai közé. "Tudjon gúzsbakötve táncolni." De ne legyen karrierista, mert neki itt kell ragadni, még ha oly sikeresen is bizonyított. Sorolhatnám még a jó és szükséges tulajdonságait. Talán javasolnám a fejvadász cégnek, hogy a templomokat ne hagyják ki a keresésből, mert az oltáron egyet ebből találnak. Más nehezen fog megfelelni.
  Amúgy borítékolható, hogy makói nem fog megfelelni. A messziről jött ember azt mond, amit akar.- szól a mondás.”
 • 8. Puppets 2008. október 17. 15:54
  „Az tény,hogy a jelenlegi fürdő kapacitása és szolgáltatásai már igen kevesek az idelátogató vendégek számához képest! Abban a 2,5 hónapban, ameddig jönnek! A többi 9,5 hónapban mit kezdünk a nagy épületkolosszussal? Egyébként elnézve a tervrajzokat még randa is! Lik-lukak! Mások tervrajzai? Vagy nem volt csak a Makoveczé? Hol lehet őket megtekinteni?”
 • 7. Szuzi 2008. október 17. 09:20
  „Tisztelt re:KK
  Egert kérdezte már? Javaslom nézzen utána!!”
 • 6. pöttyös 2008. október 17. 05:34
  „szerintem nem is kellene időt pocsékolni a magyarországi pályázat kiírásával. egyenesen a timisoara meg arad lapokban kellene fürőigazgatót keresni. elvégre a románoknak építik ezt a barlangot, mindenben csak rájuk akarnak támaszkodni, az ő kedvükbe járni, az ő igényeiknek megfelelni, akkor ne is aprózzuk el, ozassunk egyenesen román igazgatót, és akkor majd mi leszük turisták a saját városunkban!!!!!!”
 • 5. re:KK 2008. október 17. 01:20
  „Ami lemaradt:
  Ha valóban 100 milliós lenne a fürdő hiánya, akkor bezárták volna. Vagy te egy csőtörés esetén nem értesítenéd az illetékes hatóságot, hanem hagynád évekig az vízfolyást, és az általa okozott károkat???

  Mellesleg az ellenzék sem ellenzi a fürdőberuházást, legalábbis fő képviselőasszonyuk nem, ezt egy korábbi cikkben el is olvashatod!

  Jó böngészést!”
 • 4. re:KK 2008. október 17. 01:17
  „Tisztelt KK!

  Szokás mondani, hogy aki jósol, az nem b*szik!

  A Mérnök Úr meg nem tudom honnan szedte a szavaztatókat, de hogy azoknak leígérte a csillagokat az égről, az biztos. Hozzám is becsöngetett egy hölgyemény, akinek bármilyen szakmai jellegű kérdést tettem fel, csak pislogott, és fújta az otthon betanult szövegét. Ne feledd, hogy az elfogadott tervek már önmagukban is turistacsalogatók. Ha olcsóbb lenne, akkor meg tényleg nem sok nyereséget lehetne tőle várni.
  Nem védeni akarom, (bár úgy fog tűnni) de egy olcsó fürdő nem biztos, sőt, biztos nem célravezető. Ellenben csak itt nem kedvelik Makovecz Imre építészeti stílusát, az ország többi részén kedvelik, és örömmel csodálják tervezett épületeit. Ezen kellene elgondolkodni kedves KK, nem pedig negatív oldalát nézni mindennek, és áskálódni. LEhet jelentkezni polgármester jelöltnek, és ha tényleg tudsz valamit, akkor majd megválasztanak!”
 • 3. KK 2008. október 16. 21:25
  „Bűnbak lesz a fürdőigazgató
  ************************

  Ma a fürdő évi vesztesége közel 100 millió évente.

  Félő, hogy az új fürdőben 200-300 millió lesz a veszteség.
  A veszteséget természetesen nem a polgármester, az MSZP-SZDSZ-PSZM-JME fizeti, hanem a - szándékosan elszegényített - lakosság. Az önkormányzat többsége megszavazta a (veszteséges) új fürdőt. A jobb oldal helyesen tiltakozott ellene, de a túlerő legyőzte őket.

  A makói lakosság nagy része is a giganomániás fürdő ellen van. Az aláírásgyűjtés is napvilágra hozta azt, amit polgármester és a holdudvara minden áron el akar rejteni: több mint ötezer ember aláírta már az ,,olcsóbb fürdőt". Ne felejtsük: 5´100 szavazat szükséges egy eredményes népszavazáshoz!

  Egy helyi népszavazási kezdeményezést is elfojtott a polgármesteri-jegyzői - Buzás-Bánfi - páros.

  Ma Magyarországon népellenes politikát folytat az MSZP-SZDSZ és a polgármester Buzás Péter. A március 9.-i népszavazáson a lakosság 86%-a az MSZP-SZDSZ és a polgármester Buzás ellen szavazott!
  A hamarosan következő TB - Társadalom Biztosítás - szavazáson hasonló eredmény várható!

  Most jön az elbújás.
  Fürdőigazgató kell ide minden áron, aki hibás lesz azért, mert a 2-300 milliós veszteségek az ő hibái lesznek, nem pedig az önkormányzati képviselők.

  A - még nem eldöntött - fürdőigazgató máris a HIBÁS a százmilliós fürdő veszteségekért!”
 • 2. 4 2008. október 16. 21:03
  „Aki többet ajánl fel a zsebekbe az nyer.”
 • 1. zolcsi44 2008. október 16. 16:43
  „Hát erre roppant kiváncsi vagyok, ki lesz az az ember aki megfelel a jelenlegi város vezetésnek. Nem tudom, hogy kik pályáztak, biztos több makoi is, dehogy mid hülye és nem felel meg azért ez tulzás.
  Vagy valamit nem tudnak??? vagy nem akarnak???
  Horváth Bernadetnek valyon hány diplomája van ---épitész, közgazdász, turisztika-idegenforgalom--vagy mégh több, hogy igy ossza az észt. Ész csak az osszon akinek több van a kelleténél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztul a makói Ford-homlokzat

Makó - Lassan az enyészeté lesz a Vásárhelyi és a Deák Ferenc utca sarkán annak az épületnek a homlokzata, amelyben egykor a makói Ford márkakereskedés működött. Tovább olvasom