Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Indul a diákmunka szezonja

Bár a tanév még tart, hamarosan mind a munkaadóknak, mind a fiataloknak érdemes lesz felkeresni a járási hivatalokat, ha érdeklődnek a nyári diákmunkák iránt - hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján a megyei kormánymegbízott, Juhász Tünde.
Elhangzott: ez a hazai forrásból finanszírozott program évek óta bevált támogatási forma, amelyben Csongrád megyében évente több mint ezer diák vesz részt. Idén a megyében ennek támogatására 150 milliós forrás áll rendelkezésre.

A lehetőséggel a 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló középiskolások és egyetemisták élhetnek. A járási hivatalokban többnyire önkormányzati intézmények, cégek álláslehetőségeit kínálják nekik, de az elmúlt években a mezőgazdasággal, a turizmussal és a vendéglátással kapcsolatos munkákat is sikerült közvetíteni nekik.
 
A fürdőben több helyen is tudnak munkát kínálni a fiataloknak. Fotó: Szabó Imre
A fürdőben több helyen is tudnak munkát kínálni a fiataloknak. Fotó: Szabó Imre

A sajtótájékoztatót a makói Hagymatikum fürdőben tartották, mert itt is rendszeresen foglalkoztatnak a nyári szezonban diákokat. Gergely Gábor igazgató azt mondta, ők a nyári szezonban általában 30 fiatalt foglalkoztatnak. Medenceőrök segítőjeként, vagy például a Nyugi bárban, illetve angol tolmácsként tudnak nekik lehetőséget adni. Az alkalmazási formával járó támogatással nagyjából 15 milliót spórolnak meg, amit felújításra, karbantartásra tudnak fordítani.

– Elégedettek vagyunk velük, 90 százalékuk beválik. Már olyan kollégánk is van, aki diákmunkásként kezdte, s most állandó munkatársunk – mondta lapunk kérdésére az igazgató.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döbbenet: nyílt utcán rabolták ki alkalmi ismerősüket a fiatalkorú lányok

Döbbenet: nyílt utcán rabolták ki alkalmi ismerősüket a fiatalkorú lányok
A sértett telefonját és a pénztárcáját is vitték. Tovább olvasom