Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Indul a makói járdaprogram

Makó - Idén is makói cégek végzik a járdák felújítását a Maros-parti városban. A nyolc vállalkozóval hétfőn kötött szerződést az önkormányzat a városházán.
A dokumentumok szignálása előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester emlékeztetett rá, idén februárban döntött a testület arról, hogy a tavaly megkezdett járdaprogram idei folytatására 160 milliót fog költeni saját költségvetéséből. Minden választókerületre nagyjából 20 millió forint jut, azaz a pénzt arányosan osztották el. Szerencsés egybeesés, hogy a pályázati felhívást követően tegnap ugyancsak nyolc, helybeli vállalkozóval – Földesi-Ép-Ker Kft., Sapi-Vill Bt., Silye és Fiai Kft., Szabó Sándor, Szabókert Plusz Kft., Szak-Ma Center Kft., Tóth-Kása Józsefné, VKÉZ Bt. – tudott megállapodást kötni a város, így mindegyikre egy-egy körzet jut.

Mint korábban megírtuk, az idei járdaprogramban 27 utcában összesen 6,9 kilométernyi járda újul meg. A legtöbb helyen rövidebb szakaszokat tesznek járhatóvá – ezek vannak a legrosszabb állapotban. A helyszíneket az érintett önkormányzati képviselőkkel egyeztetve jelölték ki a városháza szakemberei. A munkaterületet a napokban adják át, júniusban indul és szeptember végén fejeződik be a felújítás. Ráadásként a közmunkaprogramban is elkészül további másfél kilométer járda 11 utcában.

A polgármester azt is elmondta: jövőre és az azt követő években is folytatják a programot, hiszen a mostani munkák elvégzése után is marad 15 kilométernyi javításra váró járda Makón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zorán is a makói nyár sztárja lesz

Már árulja a Hagymaház a jegyeket a Makói nyár néven futó, a városban bő egy évtizedes hagyománnyal rendelkező zenei fesztiválra. Tovább olvasom