Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Ingyentelkeket osztanak Makón

Öt telket idén már kiosztott a makói önkormányzat a fiataloknak meghirdetett szociális telekprogram keretében, de azt szeretné, ha jövő tavaszig a megmaradt tíz is gazdára találna. Érdemes lesz pályázni: a nyertesek négymilliós, közművesített telkeket kapnak.
A makói önkormányzat az év elején hirdette meg a fiataloknak szóló szociális telekprogramot. A város délkeleti részén, a centrumtól ugyan kissé távol, de csöndeshelyen, erdőhöz, folyóhoz közel, a Velnök utcában mérték ki azt a tizenöt telket, amire aztán pályázni lehetett. A felhívásra negyven évesnél fiatalabb, szakképzett, legalább egy gyermeket váró vagy már nevelő helybeli szülőpárok jelentkezhettek, feltéve, hogy van kétmillió forint megtakarításuk az építkezésre, és egyéb részletfeltételeknek is megfelelnek. Közművesített telkekről volt szó, amelyek értéke milliós nagyságrendű. Ennek ellenére – bár érdeklődő sok volt – a tizenhárom alakilag rendben lévő pályázat között mindössze ötöt találtak, ami tartalmilag is megfelelt a kiírásnak. Az öt család a nyáron megkapta a telkeket, sorsolással döntötték el, ki hol kezdhet építkezni – tíz telek azonban üresen maradt.

Az önkormányzat reményei szerint azonban rövid időn belül gazdára találnak ezek is. Ortutay Miklós aljegyző lapunk érdeklődésére elmondta: az új képviselő-testület hamarosan napirendre tűzi a telekprogram folytatásának ügyét. Hogy módosítanak-e a feltételeken – voltak ugyanis, akik ezeket szigorúnak találták –, az néhány hónapon belül kiderül, a cél ugyanis az, hogy tavaszra gazdája legyen a most még üresen álló telkeknek is. Sőt: mint korábban megírtuk, a város ezen a területen akár új telkeket is kész osztani, így akár egy főként fiatalok lakta utcarész is kialakulhat itt. A városrész egyébként is népszerű, sok az új ház, és sokan építkeznek errefelé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benzinnel locsolta le a feleségét Cs. Imre

Meg akarta gyújtani, ezért benzinnel locsolta le a feleségét egy kiszombori férfi – az asszony… Tovább olvasom