Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Interjúk 1956-ról és a román felkelésről

Makó - A Makói Oktatási Központ is nyert 15 millió forint uniós támogatást az 1933–90 közötti időszak még élő tanúinak megszólaltatására – mondta el lapunknak az egyik tagintézmény, az Erdei Ferenc nevét viselő közgazdasági szakközépiskola vezetője, Kincses Tímea.
A pénzből többek között technikai berendezéseket vásároltak, de jutott belőle például arra is, hogy az interjúkat készítő fiatalok jutalomképpen utalványokat kapjanak munkájukért.

Az Erdei- és a Galamb-iskolából összesen 6 pedagógus és 36 diák kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a Terror Háza Múzeum szakmai irányításával zajló dokumentációs tevékenységben, és összesen 75 interjút készítettek el – Makón ennyit egyetlen középiskola sem vállalt. A megszólalók között ott van az 1956-os budapesti harcok egyik résztvevője, de például Kiszombor egykori határőrparancsnoka is, aki a romániai forradalom napjaiban szolgált. Érdekesség, hogy az interjúalanyok közül mindössze néhányan kérték, hogy szavaikat ne publikálják a világhálón.

Olvasóink írták

 • 4. Málika23 2011. augusztus 03. 18:19
  „A tévedések elkerülése végett kell hogy leirjam, nem vagyok és nem is voltam gimnáziumi tanuló, vagy dolgozó egy idős makói lakos vagyok aki igyekszik a városban történő dolgokról tájékozódni., közlöm, hogy nem csak a délvilágot olvasom hanem több engem érdeklő heti és napilapot, internetes ujságot.Kikérem az irónikus megjegyzést.”
 • 3. zoltan1 2011. augusztus 03. 17:05
  „Kedves Málika!
  Nem szoktam cikket rendelni a Makói Oktatási Központnak. Tudom, hogy néha savanyú a szőlő, de mégis el kell fogadni, hogy nemcsak a gimnázium létezik ebben a városban. A többi középiskola is legalább akkora értéket képvisel külön - külön, erről ennyit. Aki figyelemmel kíséri az írott és elektronikus sajtót az ezt tudja és már a nagy számok törvény miatt is tájékozottabb, mint aki csak ezt a sajtóorgánumot olvassa.”
 • 2. Málika23 2011. augusztus 02. 19:49
  „zoltán1 önnek elkerülte a figyelmét, hogy az egyházi iskola nyert pályázatáról már régen irt az ujság, most ugylátszik kellett az oktatási központról is rendelni egy cikket nehogy lemaradjanak, erről ennyit.Látszik hogy nem rendszeres olvasója az ujságnak, pedig sokkal tájékozattab lenne ha rendszeresen olvasná.”
 • 1. zoltan1 2011. július 30. 22:15
  „Köszönöm szépen a cikket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esőben is felpörögtek a makói fiatalok

A borongós, esős idő ellenére is több százan szórakoztak tegnap, az Önként Felpörögve Zenei Fesztivál nyitónapján a makói Maros-parti diáküdülőben. Tovább olvasom