Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Internetes könyv a jövő tananyagairól

Makó város honlapján minden pedagógus és érdeklődő számára elérhető az a szakkönyv, ami a város tanárainak tapasztalatait gyűjti össze a digitális tananyagok összeállításáról, oktatásáról.
A makói kistérségi társulás tanárai, pedagógiai szakemberei állították össze azt a tanulmányt, ami néhány napja bárki számára elérhető a világhálón, a www.mako.hu címen. A szöveg összefoglalja a tanárok eddigi tapasztalatait arról, hogyan lehet jó és használható digitális tananyagot összeállítani, illetve hatékonyan használni. Buzás Péter polgármester, a kiadvány támogatójaként kiemelte: Makó városa még 2003-ban nyújtotta be az Információs technológia az általános iskolában című pályázatát, amire 2004-ben forrást is nyertek. Ennek tapasztalatait foglalták össze ebben a kiadványban.

Sok pedagógusnak van otthon számítógépe, nekik van lehetőségük arra, hogy a világhálón egyre nagyobb számban letölthető digitális tananyagokat felhasználják. A számítógépes oktatássegítő prezentációk egyik jellemzője, hogy a legmagasabb színvonalú anyagok az alsó tagozatosok számára készülnek, gyakoroltatnak, értékelnek és jutalmaznak is. Használatukhoz megfelelő informatikai háttérrel kell rendelkeznie az iskolának. Az erre irányuló fejlesztések a makói kistérség iskoláiban hamarosan elérik céljukat – állapítja meg tanulmányában Vajdáné Bárdi Magdolna, aki a kiszombori általános iskola pedagógusa.

A makói kertvárosi iskola tanára, Széll Zsuzsanna szerint ki kell használni, hogy a gyermekek szívesen fedeznek föl új számítógépes újdonságokat, hiszen így hamar megbarátkoznak az ismeretterjesztő szoftverekkel. Az ismeretszerzés mellett az önálló tanulásban is kiemelt szerepük lehet e tananyagoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerencsében is bíznak

Óföldeák reménykedik – komoly bevételt hozhat ugyanis a falunak, ha a gázt kereső kanadai cég… Tovább olvasom