Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Iskolai épületbe mennek a nyugdíjasok Magyarcsanádon

Felújítják Magyarcsanádon az iskola egykori napközijének épületét: hamarosan ide költözik az idősek otthona. Abba a házba, ahol most vannak a nyugdíjasok, nemsokára ideiglenesen átköltöznek az óvodások, mivel az óvodát is fel kell újítani. Ha ez a beruházás is kész, és visszatérhetnek a kicsik a renovált épületbe, a megüresedő helyen szociális foglalkoztatót indítanak, amire nagy szükség van a faluban.
A kivitelezés néhány héten belül véget ér Fotó: Schmidt Andrea
Folyik a munka a magyarcsanádi iskola egykori napközijének épületében: itt alakítják ki ugyanis az idősek új otthonát. A közel hatmilliós beruházás eredményeképp korszerű termeket, kiszolgálóhelyiségeket vehetnek majd birtokba a faluban élő nyugdíjasok, a hivatalos átadásra – amennyiben a munkák megfelelően haladnak – április végén kerülhet sor.

– A tanulólétszám alakulása miatt gyakorlatilag funkció nélkül maradt a falu központjában lévő épület egy része, ezért döntöttünk úgy, hogy ide költöztetjük át a település időseinek napközijét – mondta Farkas Jánosné, Magyarcsanád polgármestere, aki hozzátette: a megyei területfejlesztési keretből nyertek forrást az elképzelések megvalósításához. A modernebb berendezések eredményeképp lényegesen javulhat a szolgáltatás minősége, a közelben van az orvosi rendelő, nem kell messzire menniük és sokat várakozniuk majd, hogy sorra kerüljenek. Nem kis segítséget jelent majd a nehezen mozgók számára, hogy az épületben működik a városi ebédlő is, ahol az idősek számára főznek.

Nem marad üresen az időseknek ma még otthont adó épület sem: a képviselő-testület úgy döntött, szociális foglalkoztatót alakítanak ki benne. A polgármester asszony elmondta: a rokkantnyugdíjasok mellett nagyon magas a településen a munkanélküliek száma is, akiknek megfelelő és hasznos elfoglaltságot biztosítanak az arra felkért szakemberek a foglalkoztatóban.

Ám a tervek megvalósulásáig még várni kell, hiszen ezzel párhuzamosan – az idősek napközi otthonának átadásával – megkezdődik az óvoda épületének felújítása is, így erre az időre a volt idősotthon falai közé telepítik át az intézményt. A foglalkoztató kialakítása csak ezután kezdődhet meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohánycsempész nagyi Nagylakon

Száznyolcvanhat doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a határőrök egy hatvanöt éves… Tovább olvasom