Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Jáksó László jószolgálati követe lett Pitvarosnak

Pitvaros - A Heti hetes legutóbbi adásában a Makóhoz közeli kis falu, Pitvaros jószolgálati követévé szegődött Jáksó László. A szegedi kötődésére mindmáig büszke műsorvezető már tervezi, hogy augusztusban részt vesz a falunapon, ahová magával visz egy nőt is.
Pitvaros jószolgálati követe lett Jáksó László, aki a Heti hetes műsorvezetőjeként a legutóbbi adásban vállalta el a megtisztelő feladatot, és vette át Dénes László polgármestertől a megbízólevelet. Hogyan lett az ismert médiasztár az 1600 lelkes Csongrád megyei község patrónusa? Egy észak-hevesi falu, Ivád polgármestere, Ivády Gábor Dolák-Saly Róbert énekes-humoristával összefogva Hír-érték néven mozgalmat indított azért, hogy a kistelepülésekre, az ott élők gondjaira, örömeire, mindennapjaira is figyeljen az ország, és ennek érdekében ismert embereket kért fel, hogy vegyenek pártfogásukba egy-egy települést. Megkereste a Heti hetes stábját is, ahonnan elsőként Gálvölgyi János vállalta el, hogy Ivád jószolgálati hírvivője lesz, majd a műsorvezető is igent mondott a felkérésre. Jáksó László kikötése mindössze annyi volt, hogy mivel több mint harminc évet élt Szegeden, egy Csongrád megyei falut bízzanak a gondjaira.

Pitvaros polgármestere nem üres kézzel ment a stúdióba: a megbízólevélen kívül átadta Jáksó Lászlónak a falu zászlaját, valamint ajándékba adott egy Pitvarost népszerűsítő pólót, egy jelvényt és egy üveg saját főzésű szilvapálinkát. Utóbbiról – nagy derültséget keltve – azt mondta, valójában víz, csak annak a szájában válik tüzessé, aki megérdemli, mert jó munkát végzett.

A műsorvezető a Heti hetes adásában Dénes László pitvarosi polgármesterrel fog kezet, mintegy megpecsételve a szövetséget. Fotó: RTL Klub
A műsorvezető a Heti hetes adásában Dénes László pitvarosi polgármesterrel fog kezet, mintegy megpecsételve a szövetséget. Fotó: RTL Klub

Dénes László lapunknak azt mondta: amit el akartak érni Jáksó László felkérésével, azt részben már el is érték, hiszen a műsort figyelve százezrek hallottak Pitvarosról. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a neves médiaszemélyiség ismertsége révén is sokan felfigyelnek a megye keleti határán lévő egykori dohánytermesztő falura – legyenek akár turisták, akár üzletemberek, befektetők. Ami mindenképp céljuk: szeretnék Jáksó Lászlót meghívni az augusztusi falunapra. Bíznak benne, hogy jó hangulatot hoz majd az amúgy is barátságos községbe, és talán az ő kedvéért messzebbről is ellátogatnak majd jó néhányan a programsorozatra.

A falunapi meghívást Jáksó László máris örömmel nyugtázta. Mivel egész nap pólóban jár, természetesen a pitvarosi pólót is viseli. A pálinkát viszont – egészségügyi okokból – egyelőre még nem kóstolta meg, de biztosan kortyol majd belőle. – Csongrád megyébe mind a mai napig szívesen járok vissza. Máig kedvencem a szegedi halászlé és szívesen viszek Szegedre nőt is. Lehet, hogy mostantól Pitvarosra is viszek majd nőt – mondta nevetve a műsorvezető.

Olvasóink írták

  • 3. seleron 2009. február 22. 12:09
    „Szánalmas ez a jáksó”
  • 2. halak33 2009. február 19. 16:25
    „Nőt Lacika? Hm... és nem egy szegedi lányt?? Ők szebbek, mint a pestiek! :)”
  • 1. szegfu98 2009. február 19. 00:36
    „VÉGRE HALLANI VALAMIT PITVAROSRÓL!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 milliós hamisruha-szállítmány Nagylaknál

Nagylak - 15 millió forint értékű hamis márkajelzésű, gyenge minőségű ruhaszállítmány bukott le a… Tovább olvasom