Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Japánnak álcázott kínaiak Nagylaknál

Két kínai állampolgár és segítőjük abban bízott tegnap reggel, hogy a magyar határőrök nehezen tudják megkülönböztetni az Ázsia különböző országaiból érkezetteket.
Két kínai állampolgár és segítőjük abban bízott tegnap reggel, hogy a magyar határőrök nehezen tudják megkülönböztetni az Ázsia különböző országaiból érkezetteket. A nagylaki átkelőnél ugyanis egy magyar rendszámú gépkocsiban két férfi és egy nő jelentkezett belépésre: okmányaik szerint egyikük magyar, két társa pedig japán állampolgár volt. Az útlevelek vizsgálatakor azonban a határőr észrevette, hogy az autó hátsó ülésén helyet foglaló – japán útlevelet átadó – két személy arcképe nem azonos az úti okmányban található képekkel.

A további vizsgálat kiderítette, hogy a középkorú nő és férfi valójában kínai állampolgárok és házastársak, az autót vezető magyar férfi pedig megpróbálta az országba csempészni őket. A házaspár elmondása szerint Romániában ellopták okmányaikat, de ezt nem jelentették a hatóságoknak, hanem fejenként ezer euróért vásároltak két japán úti okmányt, mert tovább szerettek volna utazni Magyarországra. Az embercsempész magyar férfi ellen a Nagylaki Bűnügyi Felderítő Szolgálat jár el, a kínai házaspár ügyét pedig a román határőrizeti szervek vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

56-ról forgat filmet Fazekas Lajos

Ötvenhat októberében gimnazistaként tüntetést szervezett, most pedig visszatér Makóra, hogy… Tovább olvasom