Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Japánul tanulnak Makón

Egyhetes japán nyelvi tábornak adott otthont a makói Pulitzer József Kollégium. Az egzotikus távol-keleti nyelv elsajátításában japán lektorok is segítik a résztvevőket – akik már nem kezdők, s az ország minden tájáról jöttek.
Kiscsoportos japánóra a Pulitzer-kollégium egyik társalgójában Fotó: Szabó Imre
Az idei már a második olyan nyári japán nyelvtábor, amit a Budapesten japán nyelviskolát működtető egyetemista, Papp Anikó szervez Makón – édesapja, Papp Gábor József segítségével, aki az itteni Árkádia Rádió munkatársa. Az idei táborba majdnem háromszor annyian, harmincegyen jelentkeztek, mint a tavalyiba. Többségük Budapestről érkezett, és Anikó tanítványai között van győri, sőt külföldi, szlovéniai diák is. Makót egyedül az ötödéves egyetemista, Dudás Zsuzsanna képviseli, aki az interneten olvasott a táborról és azt mondta nekünk, főként a japán anyanyelvű tanárok miatt veszi hasznát a tábornak – decemberben szeretné letenni az alapfokú nyelvvizsgát.

Mint Anikótól megtudtuk, a résztvevők az együtt töltött hét alatt a tudásszintjüknek megfelelő csoportban ismerkedhetnek a japán nyelvvel és természetesen a távol-keleti ország kultúrájával, szokásaival. Ennyi idő alatt az is elsajátíthat egy minimális szintű nyelvtudást, aki korábban egyáltalán nem tudott japánul: megtanulhatja például a szótagírás, a hiragana jeleit, vagy hogy miként mutatkozzon be, hogyan számoljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz gyermeket nevel egyedül

Tízgyermekes család lakik a makói Móricz utcában. Az édesanya, Siposné Hadvina Magdolna immár több… Tovább olvasom