Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Járdák 56 millióból

Folytatódik a járdaprogram Makón: két kivitelező huszonnyolc utcában lát munkához a napokban. A felújítás összesen ötvenhatmillió forintba kerül.
Makón az elmúlt három évben – főként lakossági önerős építés keretében, de uniós pályázati forrásokat is felhasználva – összesen több mint 372 millió forintot fordítottak a tönkrement, hiányos járdák felújítására. Ez harminc kilométernyit jelent – a járdák teljes hossza a városban 275 kilométer. A munka idén huszonnyolc utcában folytatódik, a beruházás összköltsége 56 millió forint – mondta el Buzás Péter polgármester, amikor a városházán a napokban aláírta a munkálatok elvégzésére kiválasztott két kivitelezővel a szerződést.

Mint elhangzott, az idén épülő járdák mind lakossági önerő bevonásával készülnek. A makóiaknak 13-15 ezer forintot kell fizetniük telkenként a járdáért, annak szélességétől függően. Az összeg a teljes költséghez képest jelképes. Az új járdák egy része térkőből, a többi betonlapból, illetve aszfaltból készül. A két kivitelező, a Szegedi Magas- és Mélyépítő Rt. és Szabó István vállalkozó közül egyébként az utóbbi makói. Ő azt is elmondta a szerződés aláírásakor, hogy bízik abban: sikerül a városból alvállalkozókat találnia a munkához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 7. vk. 17 települése közül 8 község szavazott jobbra

Milyen az egy választókerületbe tartozó településeken az erősorrend? Erre voltunk kíváncsiak az… Tovább olvasom