Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Játszóház a kiskönyvtárban

Kézműves-foglakozások várják a gyerekeket a makói gyermekkönyvtárban még három héten át, naponta kilenctől délután háromig. A játszóházat pályázati pénzből rendezik, így a részvétel ingyenes a gyerekeknek.
Kétezerben, a gyermekek évében indította el először a kézműves-foglalkozásokra épülő nyári programját a makói könyvtár gyermekrészlege. Gilicze Jánosné részlegvezető tapasztalatai szerint elsősorban nem azok a gyermekek keresik fel őket ezekben a hetekben, akikre munkahelyi elfoglaltságaik miatt nem tudnak vigyázni a szülők, hanem akik szívesen vesznek részt ilyen foglalkozásokon. S hogy mivel próbálják elfoglalni őket a könyvtár munkatársai? Elsősorban gyöngyfűzéssel vagy szövéssel, lehet térbeli fonatot készíteni, de minden héten új kézművestechnikát is bemutatnak az érdeklődőknek.
Bár a játszóházzal nem az olvasók toborzása a cél, érdekes hozadéka az itt eltöltött időnek, hogy ilyenkor azok is megfordulnak a gyermekkönyvtárban, akikkel egész tanévben nem, vagy csak ritkán találkoznak az intézmény munkatársai.

Varga Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél kilométert tett meg kínok között a lány

Sokkoló részletességgel írták le megmentésének körülményeit azok, akiktől a megkötözött,… Tovább olvasom