Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Javítják a Vasút sor burkolatát Makón

Javítják a Vasút sor burkolatát MakónSzabó Róbert szerint sokat javult az út állapota, de még nem az igazi. Főleg a nagy járművek ártanak sokat a burkolatnak. Fotó: Szabó Imre
Feltöltötték a Vasút sor gödreit Makón. Két éve készült el, idén januárra már tiszta kátyú volt a Lesi városrész legfontosabb útjának burkolata. A helyzet most ugyan jobb lett, de jó nem.
– Valamennyit javult az út, legalább már nincs sártenger esős időben, de azért még mindig elég hepehupás – mondta a makói Vasút sor elején lakó nyugdíjas, Szabó Róbert. Az út állapota azért fontos, mert ez az ötutcányi, közel 200 ember által lakott Lesi városrész főútja: ez köti össze a kisebb utcákat, és ezen keresztül lehet a belváros felé kimenni. Az itt élők két évtizedig vártak a burkolására. Ez végül 2015-ben sikerült, de – mint akkoriban megírtuk – a több mint 700 méter hosszúságú felület már idén januárra tele volt kisebb-nagyobb kátyúkkal. Egyébként mindkét vége aszfaltozott úthoz csatlakozik.
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

A körzet önkormányzati képviselője, Toldi János a napokban azzal a jó hírrel jelentkezett, hogy eltüntették a kátyúkat, méghozzá garanciális javítás keretében, azaz a munka nem került pénzébe a városnak. Mi végigmentünk az úton, és azt tapasztaltuk, hogy a legnagyobb gödrök – volt köztük egy méteres átmérőjű is – tényleg eltűntek, de azért még mindig eléggé rázós. Valószínűleg azért, mert a lyukakat egyszerűen csak kitöltötték zúzalékkal, így az autók ezeket lassanként újra kimélyítik. Toldi azt mondta, ez nem a végleges állapot:

a zúzalékhoz hamarosan emulziót is öntenek, ami kellő szilárdságot fog adni a felületnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cikkünk nyomán vizsgálják, mi történt a csanádpalotai fogorvosi kezelések ügyében

Cikkünk nyomán vizsgálják, mi történt a csanádpalotai fogorvosi kezelések ügyében
Vizsgálatot indított az egészségbiztosítás a csak papíron elvégzett csanádpalotai fogorvosi… Tovább olvasom