Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Jó estét, rabolni jöttünk!

Csanádpalota - Jó estét, rabolni jöttünk! Ezt üvöltötte az a 19 és 18 éves csanádpalotai fiatalember, aki március 27-én este berúgta egy helybeli asszony házának ajtaját.
A két gyanúsított három fiatalkorú társával pénteken este bulizni indult volna, de se pénzük, se cigijük nem volt. Ekkor az egyikőjük feldobta: raboljanak ki egy helyi nőt. Ebbe mind az öten bele is egyeztek, majd felkeresték az érintett házat.

Míg a fiatalkorú társaik figyeltek, a két gyanúsított berúgta az ajtót, és bementek a konyhába, ahol a sértett aludt. A zajra ő is felriadt, majd riadtan megkérdezte, hogy mit akarnak tőle. Ekkor hangzott el háromszor is: „Jó estét, rabolni jöttünk!"

Az 55 éves sértettet megpróbálták lefogni, viszont ő ellenkezett, melynek során az egyik támadóját ágyékon is rúgta.

Az alkalmi rablók megijedtek a határozott fellépéstől és a sértett pénztárcáját magához véve sietve távoztak. A bűncselekménnyel 6000 forint kárt okoztak. A péntek esti rablás után a két gyanúsított bulizni ment.

Kedd délután viszont már az ő ajtójukon kopogtattak a Pitvarosi Rendőrőrs munkatársai. Előállították őket. Kihallgatásuk során mindketten beismerő vallomást tettek.

A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a két fiatalembert és előterjesztést tett az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására. Tettükért akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak.

Fiatalkorú társaik szintén beismerték a bűncselekmény elkövetését, ők szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. apátfalvifaszagyerek 2009. április 03. 01:44
  „annyira unom már ezeket a sörreklám-kifigurázó baromságokat... most mindegy, h mit reklámoz, de sztem igenis szép dolog, h néhány hungarikumot említ, és megemlít néhány büszkeséget, ami a hazánkhoz tartozik. Van 1 csomó rossz dolog is, de ezért ne a hazánkat szidjuk, ne a népünket, tradícióinkat, hanem a politikai vezetést. Az meg hatalmas baromság, h 50 éve csak Puskás Öcsiékből élünk... Napiszar, te nem ismered esetleg a vízilabda válogatottunkat, vagy pl. a nemrégiben KEK-győztes Veszprém kézilabdacsapatát? Nem beszélve arról, hogy van néhány igenis tehetséges és jó futballistánk, akire ha nem is mint Puskásra, de akkor is örömmel tekinthetünk. És még felsorolhatnánk a sok negatívum mellé pozitív dolgokat is. Bukarest megelőzné Budapestet? Hmm... koszosságban igen... amikor szegény Kozma-t temették, láttam a tv-ben 1 részletet a felvételből, hogy is fejezzem ki magam... mintha Szeged egyik lepusztultabb helyét láttam volna. Bukarest max. csak Caucescu (rem. jól írtam) megalomán építkezései eredményeire lehet büszke...

  a hírhez is vmit :P : respect a néninek, a rohadtak remélem letöltendőt kapnak. Nem tudtak vele elbánni, pedig gondolom szándékosan törtek be pont őhozzá, azt hitték könnyű dolguk lesz. Tévedtek. xD”
 • 27. napiszar 2009. április 02. 13:42
  „Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár, mégis zsiványként kezel minden
  hivatal és szerv.

  Megtanultam virágnyelven beszélni, s rajtam kívül még több millióan értik,
  hogy mire gondolok, amikor azt mondom: nem kérek számlát .

  A saját nevemre szóló külföldi küldeményeim sosem jutnak el hozzám, mégis
  minden héten kapunk egy csomagot, de mégsem örülök, mert Bukarest
  hamarosan megelőzi Budapestet.

  Elsüllyedek a szégyentől, hogy 50 éve nincs más csak Puskás Öcsi, Rubik
  Ernő meg Gábor Zsazsa, és hogy 3 milliós büntetés egy bank megdöntéséért
  az igazságos. A törzsi ellentéteink Ázsiát és Afrikát idézik Európa
  szívében.

  A hideg kiver a Viktortól, a Feritől, a MÁV-tól, az elakadásjelzőktől, a
  sorbanállástól;

  Szar és járhatatlan járdaépítésben mi vagyunk a királyok! És egy sörmárka sincs magyar tulajdonban!

  Magyarország! Nem lesz ennek így jó vége”
 • 26. redstar 2009. április 02. 07:51
  „21.:)))))”
 • 25. flexsnake 2009. április 01. 20:29
  „23. egy betörést nem akadályozhatsz meg gyilkossággal.
  Nem egy fajsúlyú. Ha minden gyorshajtót a helyszínen agyonlőnek az ok? Van másik véglet is. Ha átmész a piroson vagy átfutsz az autó előtt, hirtelen felindulásból utánad mehet az autó hogy elüssön? Egyik bűn nem váltható ki egy másikkal. Egy betörésnél is csak arányos lehetsz. Elfoghatod a betörőt, a helyszínen is tarthatod hiszen azzal hogy ő elkövette a betörést tilosban jár. Visszatarthatod míg a rendőr át nem veszi. Természetesen nem bilinccsel meg cserépléccel csépelve.”
 • 24. napiszar 2009. április 01. 18:59
  „http://www.napiszar.com/ tessék olvasgatni!”
 • 23. napiszar 2009. április 01. 18:28
  „Tisztelt tekila007 nem fikáztam,de lássuk be amíg a rendőrségnek nincs joga a bűnözővel szemben addig nem igazán sokra tudunk jutni,erről nem a rendőrök tehetnek!!!!Egyébként pont ezek a törvények végett nem látnak az állampolgárok semmit,ja és kérdem tőled ha esetleg hozzám még egyszer betörnek és véletlen jogos önvédelemből mind le lövöm,akkor mi van 3-4 ügyvéd majd el vitatkozna rajta jogos volt vagy nem,a halott indián jó indián,szerintem ezt két -három személy eljátszaná szerintem elgondolkodnának egy páran,ja még egyszer nem fikáztam én csak azt írtam a faluban mindenki ismer mindenkit,szerintem az áldozat is csak lehet vagy félt,vagy olyan személyek voltak akiktől tartott!!!”
 • 22. tekila007 2009. április 01. 18:15
  „Kedves napiszar!

  A forró nyom ott veszhetett el, hogy az olyan jóképességű állampolgárok, mint például Ön is, ahelyett hogy segítették volna a rendőrség munkáját, azt válaszolták, hogy nem láttak és nem hallottak semmit. Csak legalább a többség nem ír a delmagyar.hu-ra, hogy fikázza a másikat.”
 • 21. flexsnake 2009. április 01. 18:12
  „20. a büfében sül a forró fánk mellett :D Tudod mi kell ahhoz hogy a rendőrség elkezdjen vizsgálódni? Be kell jelenteni ;) Ha akkor megtette és nem tudta a nevüket sem, szerintem ez a pár nap még igen jó idő, ahhoz viszonyítva hogy ha nem kapták volna el őket.
  Nem értem. A rendőr soha nem jó. Vagy túl lassú vagy megbüntet de olyat még nem láttam hogy rózsafüzérrel szórták volna a lába előtt a talajt. Ez egy szakma. Az egyik legrosszabb mert csak olyankor találkozol emberekkel amikor bajuk van. Míg egy orvos kap egy köszönömöt a rendőr nemigazán.

  18. nem érdemes de viszonylag jól el lehet vegetálni”
 • 20. napiszar 2009. április 01. 17:07
  „És péntektől-keddig hol a tökömben voltak a rendőrök,tök falu mindenki ismer mindenkit 4-nap kelet amíg meg lettek,hol a forró nyom! (Moderálva)”
 • 19. sós 2009. április 01. 15:01
  „Kezdhették volna úgy is,"Jó estét van munka"?Azt mondja a biblia aki nem dolgozik az ne is egyék.Ennyien biztos találtak volna ennyiért valamilyen munkát,mégha alkalmit is.A büntetési tételeket kell felemelni,az elrettentő példa lenne.Sajnos ezekkel a törvényekkel kiröhögnek a bűnözők minket.Sőt még az én kurva anyám ha móresre tanítanám ezeket a kis férgeket!”
 • 18. redstar 2009. április 01. 14:57
  „Úgy látszik, flexsnake lettem.....Úristen, érdemes így élni?! :))))))))))))))))”
 • 17. redstar 2009. április 01. 14:55
  „Majd Mohácsivész Viki feljelenti szegény asszonyt, amiért rasszista indíttatással próbálta megakadályozni a nemes faj további /fékevesztett/szaporodását...ahelyett, hogy tisztelettudóan átadta volna értékeit az indiai székelyeknek...EZ a tragédia, nem aTitanic......”
 • 16. redstar 2009. április 01. 14:55
  „Majd Mohácsivész Viki feljelenti szegény asszonyt, amiért rasszista indíttatással próbálta megakadályozni a nemes faj további /fékevesztett/szaporodását...ahelyett, hogy tisztelettudóan átadta volna értékeit az indiai székelyeknek...EZ a tragédia, nem aTitanic......”
 • 15. Mike3 2009. április 01. 14:08
  „malájok voltak dél-tiroli akcentussal”
 • 14. trixi11 2009. április 01. 13:04
  „flexsnake
  Mindenesetre fura, hogy csak a TE hsz.-eidet duplázza! :DD”
 • 13. Sebus 2009. április 01. 12:19
  „Ez nagyon komoly, de legalább tisztelettudóak voltak, köszöntek majd elmondták,hogy mit szeretnének!:)”
 • 12. flexsnake 2009. április 01. 12:17
  „10. halkan jegyzem meg hogy nem cigányok :)”
 • 11. flexsnake 2009. április 01. 12:16
  „9. és várok. attól függetlenül ha megnézed még az idő is azonos. egyszer nyomom meg de fossa mintha muszáj volna.”
 • 10. dodó 2009. április 01. 11:55
  „Nem szabad őket bántani!
  Magyarcsanádon még nem tökéletes az iskolai integráció! Az önkormányzat nem ad mentortanárokat!
  Különben is, csak a megílhetésért, a szeretet és béke jegyében, oszt, hogy lebuktunk, mán meg is bántuk!

  Ne csak a megvert, leköpött tanárokat küldjék toleranciatréningre, hanem a rasszista, védekezni merő kirekesztő lakosságot is - legalább 60 éven felül!”
 • 9. trixi11 2009. április 01. 10:54
  „Flexi! Van úgy, hogy kicsit később sikerül a rendszernek elküldeni a hsz.-t, de kiírja: "kérem várjon"! :)))”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzési szabadegyetem Makón

Makó - Tavaszi bűnmegelőzési szabadegyetemet szervez április 21-éig a Csongrád Megyei… Tovább olvasom