Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Jövőre adják át az M43-as hiányzó szakaszát

Apátfalva, Magyarcsanád és Nagylak is megszabadul majd a tranzitforgalomtól. A román oldalon Aradig hiányzik 40 kilométer.
– Nagyrészt befejeződtek a földműépítési munkák az M43-as autópálya második, Makótól a román határig tartó 23 kilométeres szakaszán. A munkagépek már a beton, illetve aszfalt alapréteget és kötőréteget terítik. A hidak alépítményei ugyancsak állnak, és megépültek a szükséges átereszek is – tájékoztatta lapunkat Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön a sztráda egyik Makóhoz közeli szakaszán. Hozzátette: az út készültségi foka 56, a hidaké 45 százalékos.

Makó határában is dolgoznak a munkagépek. A szerző felvétele
Makó határában is dolgoznak a munkagépek.
A szerző felvétele

Mint korábban megírtuk, az új gyorsforgalmi út kétszer két sávos autópálya-keresztmetszettel, burkolt leállósávval csatlakozik az M43 Szeged és Makó közötti, már meglévő szakaszához. Az új szakaszon három csomópont épül, a Hódmezővásárhely–Makó és a Mezőhegyes–Újszeged vasútvonalak kereszteződésénél pedig vasúti felüljáróval oldják meg az átvezetést. Két pihenő is létesül, egy egyszerű a Krak-érnél, illetve egy egyoldali komplex autópálya-pihenő Kövegynél. A Duna Aszfalt Kft. 2013 tavaszán kezdte el a munkát, az uniós támogatással megvalósuló beruházás összköltségvetése nettó 46,49 milliárd forint.
Megtudtuk: a második szakasz befejezése, illetve az ezt a nagyalaki átkelővel összekötő szakasz elkészülte 2015 közepére várható. Ezt követően a régi 43-as mellett fekvő települések, Apátfalva, Magyarcsanád és Nagylak mentesülnek a belterületükön áthaladó napi 10 ezres tranzitforgalomtól. Erre az időpontra remélhető az is, hogy az út romániai folytatása is elkészül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolyki Brothers a Hagymaházban

A hétvégén folytatódik a Makói Nyár zenés programsorozata. Tovább olvasom