Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Jövőre sem lesz kevesebb virág Makón

Jövőre sem lesz kevesebb gondozott zöld közterület és virág Makón. A Virágos Európa versenyen ezüstérmet szerzett városban idén kétszer annyi közmunkás dolgozott, dolgozik a közterületek szépítésén, mint tavaly, hatvanezer tövet ültettek el és gondoztak. Jövőre az újonnan megépülő körforgalmakat is az önkormányzat virágozza fel.
Fotó: Schmidt Andrea
Az utolsó simításokat végzik a makói kertész-közmunkások a város virágágyásain: a növényeket a fagyok elől biztonságba helyezik, az elnyílt virágokat és az ágyásokra hulló lombot pedig eltakarítják. Idén sok munkájuk volt, hiszen soha ennyi virág nem nyílt még Makó utcáin, terein.

– Összesen több mint hatvanezer virágtövet ültettünk el és gondoztunk egész éven át a városban, ez minden korábbinál nagyobb munkát jelentett – mondta Ádok Jánosné, a város főkertésze. – Idén több mint kétszer annyian dolgozhattak az ágyásoknál, mint tavaly, hiszen 24 közmunkást állandóan foglalkoztathattunk. Nagyon szeretném, ha jövőre is hasonló létszámban gondozhatnánk az ágyásokat, de ez még sok tényezőtől, pályázatoktól is függ.

A szakembertől megtudtuk: a rózsákat már visszavágták, és zöldtakarást is kaptak a fagyok ellen. Még a fák nyesése van hátra. Ősszel egyetlen fát sem ültettek ki, az utóbbi hónapokban született ifjú makóiak fáit tavasszal ültetik el, hogy ezzel is növekedhessen a város zöldfelülete.

– A Virágos Európáért versenyen szerzett ezüstérem, úgy érzem, kötelez minket, fontos, hogy 2006-ban is ugyanolyan virágdíszbe boruljon a város. Sajnos szinte biztos, hogy jövőre nem áll majd rendelkezésünkre akkora költségvetés, mint amiből ebben az évben gazdálkodtunk, de mindent igyekszünk majd megtenni azért, hogy ne legyen kevesebb virág az utak mentén – fogalmazott Ádok Jánosné.

Az újonnan megépülő körforgalmakat is a városnak kell virágosítania, és nagy feladatot jelent majd a tavaszra, vagy nyár elejére megújuló Petőfi park zöldfelülete, ami a régi angolkertek hangulatát idézi majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a munkaügyi kirendeltséget Makón

Átadták tegnap a teljesen felújított makói munkaügyi kirendeltséget. A beruházás 46 millió forintba… Tovább olvasom