Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

K. András: Ártatlan vagyok

Tanúként még ártatlanságát hangsúlyozta a rendőrségen a Pénzes Henrietta megerőszakolásával, kirablásával és felgyújtásával gyanúsított K. András. Heni állapota továbbra is válságos, a csütörtök óta altatásban lévő lányra újabb műtétek várnak.
Az anya szerint fia képtelen volt elkövetni, amivel gyanúsítják. Fotó: Karnok Csaba
– A fiam, Muki azt mondta a rendőrségen, hogy ártatlan. Szó szerint azt mondta, hogy „én nem követtem el semmit, én ártatlan vagyok". Hiszek neki! – nyilatkozta lapunknak a múlt héten csütörtökön, Makótól néhány kilométerre elkövetett és az egész országot sokkoló bűncselekmény egyetlen gyanúsítottjának az édesanyja. Kurai Andrásné ott volt, amikor fiát előállították, részt vett tanúkénti és gyanúsítotti meghallgatásain, a szembesítésen, és akkor is jelen volt, amikor a bíróság Mukit letartóztatta. Hallotta a nyomozók által feltett kérdéseket és fia válaszait is.

„A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján fiatalkorú K. András alaposan gyanúsítható azzal, hogy 2006. július 20-án (hajnali) 4 óra utáni időpontban Makó külterületén megtámadta Pénzes Henrietta 18 éves magyarcsanádi lakost, és vele erőszakkal közösült. Ezt követően a sértettet egy fához kötözte. Ezután Makón lakó ismerőséhez ment, és 7 óra 15 perc és 7 óra 30 perc közötti időpontban annak segédmotor-kerékpárját elkérve a helyszínre visszament. Itt benzinnel a sértettet leöntötte és meggyújtotta. Ezt követően a helyszínről eltávozott. (...) A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára figyelemmel olyan büntetéssel fenyegetett, amely miatt alaposan feltehető, hogy fiatalkorú K. András a szabadlábon hagyása esetén megszökne, és ezért az előzetes letartóztatás elrendelése indokolt." – olvasható a Csongrád Megyei Főügyészség K. András előzetes letartóztatását indítványozó, a Szegedi Városi Bíróság nyomozóbírójának írt előterjesztésében.

A 15 éves makói K. Andrást, Mukit, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják. A rendőrségi jegyzőkönyvek még arra is kitérnek, hogy a lány és a fiú kerékpárral ment a bűncselekmény helyszínéig, Henriettától K. András elrabolta ékszereit és mobiltelefonját, illetve az is szerepel bennük, hogy a 15 éves fiú egy makói benzinkúton benzint vásárolt.

Ebben a házban lakik a gyanúsított fiú. Fotó: Karnok Csaba
Kurai Andrásné és lánya, a fiú édestestvére, Kati részletesen beszélt a Muki előállítását megelőző órákról, a házkutatásokról és a kihallgatásokról. Elmondták, a bűncselekmény előtti napon, múlt hét szerdán, késő este és éjjel többször is megjelent a házuknál a szintén makói 27 éves S. Norbert. Mindannyiszor vele volt a későbbi áldozat, Pénzes Henrietta is. Kerékpárral érkeztek, a lány a csomagtartón ült. S. Norbiék három óra, negyed négy körül elmentek, ekkor már velük tartott Muki is.

– Norbi megkérte Mukit, hogy biciklijével vigye haza a lányt, de ő ezt nem teljesítette, ugyanis négyre várták hagymát pakolni, amiből végül nem lett semmi, ezért hazajött. A rendőrök szerint Heni Mukival tartott – mondta Kurai Andrásné. (S. Norbert a rendőrségen szembesítésükkor is ezt vallotta.)

Muki nővére, Kati, hozzátette, és ezt édesanyja is megerősítette, hogy öccse fél nyolc körül indult el otthonról a közelben lakó Totiékhoz, akinek a fiú régóta meg akarta venni a robogóját. („Muki nyolc órakor ment el tőlünk, megvette és magával vitte a szürke színű robogót. Ezt a rendőröknek is elmondtuk." – erősítette meg Toti egyik családtagja.)

Ma újra Megműtik Henit

Változatlanul válságos állapotban van Pénzes Henrietta. A súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel kórházba szállított 18 éves magyarcsanádi lányt továbbra is lélegeztetőgépen tartják a budapesti Szent István-kórházban. A neve elhallgatását kérő kezelőorvostól megtudtuk: Henriettát ma újra megműtik, ám jelentős változás nem várható ettől a beavatkozástól, hiszen a gyógyulástól függően még öt-hat hasonló operációt kell elvégezni rajta. A szakember szerint a fiatal lánynak jó esélyei vannak a teljes felépülésre, ám az életveszély elmúltát csak akkor állapíthatják meg, ha a megégett bőrfelület meggyógyul.

A két nő számtalan kérdésre vár választ, például Kati látta, hogy S. Norbert sportcipőjében kihallgatása napján nem volt fűző, szerintük a férfi alibije sem halálbiztos.

– Az újságok sárga színű robogóról írtak. Amit Muki hitelre vett és a rendőrök két nadrágjával együtt lefoglaltak, az szürke. Az öcsém nálam alacsonyabb, 145 centiméter lehet, és alig 45 kiló. Henrietta másfél fejjel magasabb nála, és legalább 25-30 kilóval nehezebb. Hogy bírt volna el egy ilyen erős lánnyal? Elképzelhetetlennek tartom, hogy ő gyújtotta fel. Annyira elképzelhetetlen, hogy erre még nem is gondoltam – mondta a lány, aki abban egyetértett anyjával, hogy Muki rossz gyerek, korábban rossz társaságba keveredve elítélendő dolgokat tett, de szerintük ilyen szörnyűséget nem követhetett el.

– Ezért hozzájárult, hogy DNS-mintát vegyenek tőle, és nem zárkózott el a hazugságvizsgálat elől sem – mondta Kurai Andrásné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Henit megoperálták

Változatlanul válságos állapotban van Pénzes Henrietta, akinek több mint hatvan százalékban megégett… Tovább olvasom