Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Kamionban megbújva akartak Németországba jutni határsértők

Nagylak - A rendőrkutató nem volt rest és bemászott a raktérbe a ponyva alatt és meglepődésére „megágyazott" fekhelyeket talált, ahol 17, a vontatón lévő kisteherautó platóján pedig további 2 koszovói állampolgár bújt meg.
Ma hajnalban a nagylaki határátkelőhelyen a magyar – román közös határellenőrzés során 19 határsértőre bukkantak a magyar rendőrök, valamint a román határőrök.

Egy horvát forgalmi rendszámú tehergépjármű jelentkezett belépésre Nagylakon 03 óra 15 perckor. A kamiont egy horvát állampolgár vezette, aki, amikor átadta okmányait a határrendészeknek még nem sejtette, hogy a rakomány mellett embereket is szállít. A jármű külső szemrevételezésekor a határrendész kutató arra lett figyelmes, hogy a vezetőfülke és a vontatmány között lévő ponyvát rögzítő zárózsinór el van vágva, a ponyva felfeszíthető, így lehetőséget biztosit áru ki-berakodására, valamint személyek bejutására a raktérbe.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

A rendőrkutató nem volt rest és bemászott a raktérbe a ponyva alatt és meglepődésére „megágyazott" fekhelyeket talált, ahol 17, a vontatón lévő kisteherautó platóján pedig további 2 koszovói állampolgár bújt meg.
A horvát férfi elmondta, hogy Koszovóban pakolták fel a kisteherautót, amelyet Németországba szállított volna, akkor még rendben volt a kamion ponyvabiztosítása. Éjszaka közeledtével megállt gépjárművével és kivette a meghatározott pihenőt, feltételezése alapján akkor vághatták el a zsinórt és bújhattak el a kamionban.

A 11 koszovói férfi, 5 nő és három gyermek Németországba szerettek volna eljutni, hogy ott új életet kezdjenek. Ők csak szerb személyazonosító okmányokkal rendelkeztek, az EU-ban történő tartózkodáshoz szükséges vízumokkal vagy tartózkodási okmányokkal nem rendelkeztek.

A Koszovói állampolgárok ügyében a román hatóságok járnak el idegenrendészeti eljárás keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói Tüzép-telepen még várják a rohamot

Makó - Akár 20 százalékot is spórolhat, aki gázfűtését hagyományos tüzeléssel egészíti ki – állítja a makói Bárányos sori Tüzép-telep vezetője, Pintér Lajos – igaz, a szén és a fa ára a jövő hónapban emelkedik, követni fogja a földgázét. Tovább olvasom