Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Kamiont is húztak a maroslelei polgárőrök - galéria

Maroslele - Három napon át ünnepelték falujukat a hétvégén a marosleleiek - a község új piactérrel is gazdagodott.
Erős kezek vigyázzák esténként Maroslelét – ez volt az egyik tanulsága a lelei napokat színesítő vidám vetélkedősorozatnak, a kamionhúzást ugyanis hat társaság közül a polgárőrök csapata – Balázs Klaudia, Gilicze Rebeka, Ujvári Anett, Balázs István, Balogh Bálint és Péterfalvi Zsolt – nyerte meg.

A csapatkapitány, Balázs István azt mondta, nem gyakorolták a vontatást, de tapasztalatuk van már benne, hiszen tavaly is beneveztek a versenyre – egyébként pedig kamiont húzni jó érzés, buli.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a legnagyobb tapsot nem ők kapták, hanem a vetélkedőt vezető Kővágó Attila, aki bemelegítésként egyedül húzta el néhány méteren a több tonnás monstrumot.

Falunapok új piaccal Maroslelén. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Az idei falunapok persze nem csak emiatt lesznek sokáig emlékezetesek. Koncertet adott a község főterén a Republic, a gazdatalálkozón 40 bográcsban rotyogott a pörkölt – Barna Lászlóé volt a legfinomabb –, a többek között bálahordásból és kukoricamorzsolásból álló parasztolimpián pedig a Tökösök csapata lett az első. Átadták a régen várt, közel 9 milliós beruházással épült, zárt elárusítóhellyel és fedett padokkal rendelkező piacot is, ahol a szokásos mezőgazdasági vásárt is tartották.

A Marosleléért kitüntetésnek ezúttal egyetlen díjazottja volt: a mozgáskorlátozottak helyi egyesülete, amely régóta aktív résztvevője a falu közösségi életének – tudtuk meg Martonosi György polgármestertől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétverték a szökőkutat - fotó

Szombatról vasárnapra virradóra ismét vandálok pusztítottak a makói főtéren. Tovább olvasom