Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kampányfilmekkel is csatáznak Makón

Az MSZP makói jelöltjének kampányfilmje már elkészült, a Fideszén most végzik az utolsó simításokat: a jövő héttől a két nagy rivális a városi televízió adásában is küzdeni fog a szavazók szimpátiájának elnyeréséért. A stúdió vállalta volna a gyártást is, ám mindkét párt saját kivitelű kisfilmmel áll a nézők elé.
A Makói Városi Televízió reklámként sugározza a politikai kampányfilmeket. Fotó: Schmidt Andrea
Elkészült, és mától egy héten át látható a Makói Városi Televízióban az MSZP kampányfilmje, amely Buzás Péter polgármestert, a párt makói jelöltjét egyszerre politikusként és magánemberként mutatja be. A helyi elektronikus médiumokban való szereplés lehetőségét mindkét nagy rivális párt megtérülő befektetésnek tartja, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindkét szervezet prioritást szán a vtv-s megjelenésnek.

– A Buzás Pétert bemutató, csaknem hatperces rövidfilm készítői elsősorban nem pártpolitikai célokat tűztek maguk elé, hanem a politikus mindennapjainak tényszerű megmutatására törekedtek, munkájának és magánéletének pillanatait örökítik meg a képkockák – felelte kérdésünkre Franyó Róbert, Buzás kampányának egyik szervezője. – Ezt a filmet ezen a héten vetíti a vtv, a jövő héttől rövidebb, de tematikusabb rövidfilmek számára vásároltunk reklámidőt.

Bár még hivatalosan nem jelezte a médiumnak, már készül Martonosi György közel ötperces kampányfilmje is, amiről a politikus nyilatkozott lapunknak. Az MSZP-hez hasonlóan a Fidesz sem a vtv-vel gyárttatja le a kisfilmet: Martonosi ismerősei állítják össze, a képviselőjelölt saját zsebéből finanszírozza, ám az anyagiak részleteiről ő sem árult el többet.

– A most készülő filmet terveink szerint a jövő héten sugározzák majd a vtv-ben, a képkockákon Orbán Viktor makói nagygyűlése és Mikola István is szerepel majd, számos más esemény mellett. Szerintem a tévés kampány nem választható külön a többi szavazatszerzést célzó eszköztől, a plakátokkal és a rendezvényekkel együtt lehet hatékony, mindegyiknek megvan a maga szerepe – fogalmazott a Fidesz-MPSZ makói képviselőjelöltje, aki a vtv-s reklámok legnagyobb hátrányaként azt nevezte meg, hogy a helyi médium műsorideje sajnálatosan egybeesik az országos tévék tömegeket vonzó műsorainak sugárzási idejével, így sok választóhoz el sem jut a helyi tévés üzenet. Ám ez a politikust nem tántorítja el.

Czibolya Kálmán, a vtv igazgatója elmondta: eddig egyetlen pártnak, a Centrumnak készítettek egy tízperces rövidfilmet ebben a kampányban, de szívesen vállalják bármelyik szervezet felkérését. Ennek természetesen ára van, ami a megbeszélés és az igények szerint más és más lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor Makón és Vásárhelyen

Szegedre, Makóra és Vásárhelyre látogat vasárnap a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, Orbán Viktor.… Tovább olvasom