Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kárpátaljai óvodára gyűjtenek Makón is

Makó - Adománygyűjtésre szólít a makói önkormányzat azért, hogy magyar óvoda épülhessen a kárpátaljai Mezőrákoson.
A makói képviselő-testületet a Munkácstól 9 kilométerre lévő, magyar határhoz közeli 7000 lelkes falu református lelkésze, Páll László kereste meg. Weszelyné Véghseő Henriett (Fidesz) önkormányzati képviselő elmondta: a levélben ahhoz kért segítséget a mintegy 20 százalékot kitevő magyar kisebbség nevében, hogy magyar nyelvű óvodát építhessenek. A faluban ilyen eddig nem működött, pedig magyar általános iskola van, jelenleg 171 diákkal. Az óvodás korúak most csak hétvégi foglalkozások, illetve nyári táborok alkalmával tudják közösségben megélni magyarságukat.

A gyűjtéssel a Maros-parti város önkormányzata a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Kárpátaljai Segélyek Koordinációs Testülete által országosan is meghirdetett támogatási akcióhoz csatlakozik.

Weszelyné elmondta, ő maga 20 ezer forintot ajánl fel a nemes célra, és képviselőtársai is készek segíteni, de várják a magánszemélyek, vállalkozások felajánlásait is. Az adományokat a 12069000-01103144-04100009-es számlaszámra küldhetik. Hasonló adománygyűjtés egyébként Hódmezővásárhelyen is indult, ott az ugyancsak kárpátaljai Mezővári óvodája javára, és eddig több mint 25 millió jött össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó az idei hagymatermés

Szép az idei őszi fokhagyma, bőséges a termés, de azok sem panaszkodnak, akik más fajtával foglalkoznak - mondja Kádár József makói gazdálkodó, a helyi gazdakör vezetője. Tovább olvasom