Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Kedvezmény: százalék helyett forintban

A korábbi 20, 50, illetve 100 százalékos kedvezmény helyett forintban állapította meg Makó önkormányzata a hulladékszállítási díjkedvezmény mértékét.
A korábbi 20, 50, illetve 100 százalékos kedvezmény helyett forintban állapította meg Makó önkormányzata a hulladékszállítási díjkedvezmény mértékét. A számítás alapja az ingatlanra tavaly bejelentkezettek száma, a kedvezmény mértéke pedig a személyek életkorától függ. A kisebb térítési díjat a kedvezményre jogosító életkort 2006. december 31-éig betöltött személyek igényelhetik.

Továbbra sem kell fizetnie annak, aki egyedül van bejelentve, és betöltötte a 70. életévét. Az ingatlanra bejelentett 2 lakó csak akkor kaphat ettől kezdve 100 százalékos kedvezményt, ha mindkét fő idősebb 70 évesnél.

Ha mindkét bejelentett személy 62 évesnél idősebb, a 120 literes edény ürítése után 254, a 4 köbméteres edény után 349 forintos kedvezményt vehet igénybe. Amennyiben a nyugdíjkorhatárnál idősebb fogyasztó egyedül él az ingatlanban, szintén 349 forintos engedmény illeti, a két főre bejelentett háztartásoknál, ahol ennél fiatalabbak a lakók, 175 forinttal kell kevesebbet fizetniük a 4 köbméteres, és 126 forinttal a 120 literes edények ürítése után – havonta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a makói városháza teraszát

Az év eleje óta nem áznak be a makói városháza középső traktusának irodái. Egy nyolcmilliós… Tovább olvasom