Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Késik Makón a beruházás

Nem hiúsul meg Makó és öt környező község közös szennyvízberuházása, csak az unió támogatási rendszerének változásai miatt egy-másfél évvel később, várhatóan 2009 elején kezdődhet a munka.
– A csatornázás indulása csupán késik az unió támogatási rendszerének változásai miatt, előreláthatóan egy-másfél évet – mondta Buzás Péter polgármester, a makói térség parlamenti képviselője. Mint korábban megírtuk, a szennyvízkezelésben óriási a térség lemaradása – ennek megoldása érdekében két éve fogott össze a város és öt közeli község: Kiszombor, Maroslele, Földeák, Apátfalva és Magyarcsanád. A beruházás keretében a falvakban ki kell építeni a szennyvízcsatorna-hálózatot, és meg kell teremteni a vezetékes összeköttetést a községek és a város szennyvíztelepe között. Időközben a beruházásban érdekelt fogyasztókat tömörítő szennyvíztársulathoz az érintettek több mint kilencven százaléka csatlakozott és ők a rájuk háruló anyagi kötelezettségeket is vállalták, a hat település közös pályázata pedig már tavaly is előkelő pozícióban várta az elbírálást, így mindenki arra számított, hogy a munkálatok már 2007 második felében elkezdődnek.

Idén szeptemberben azonban új pályázatot írtak ki, amelyben ugyan a makói anyagnak előminősítésen ugyan már nem kell átesnie, ám például új megvalósíthatósági tanulmányt és költség-haszonelemzést kell készíteni hozzá. A szakemberek most úgy számolnak: a pályázati anyag frissítése, a versenytárgyalások és a szerződéskötések után várhatóan 2009 elején kezdődhet meg az építkezés. A csúszás természetesen nem veszélyezteti az eddig befizetett lakossági hozzájárulásokat. Mindezt megerősítette a szakminisztérium részéről Botond György osztályvezető és Éhn József okleveles mérnök, a beruházás szakértője is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón is csapatot épít az új rendőrkapitány

Makó - Makó újonnan kinevezett rendőrkapitánya, Palicz András elsőként a vagyon elleni… Tovább olvasom