Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Kész a csatorna Ferencszálláson

Ferencszállás - A napokban hivatalosan is befejeződött a vízelvezető csatornák építése két ferencszállási utcában – tájékoztatta lapunkat a falu polgármestere, Jani János.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Már csak néhány apróbb javításra, igazításra van szükség az elkészült árokrendszeren. Megírtuk: idén tavasszal 54,3 milliót ítéltek meg a községnek a két évvel korábban benyújtott pályázatra, így a 6 milliós önrésszel együtt 60,3 milliót tudtak fordítani a munkára. A Petőfi utcában és az Újtelep soron oldották meg most a belvíz elvezetését, összesen nagyjából 1,7 kilométer hosszan. Mint annak idején beszámoltunk róla, a községet a belvizes időszakok korábban nagyon megviselték, több helyütt kellett szivattyúzni, és ez a két utca a legproblémásabb helyek közé tartozott.

A csatornák építése április-május fordulóján indult. Noha közben volt rendkívüli esőzés is, ez nem hátráltatta a munkát, és komolyabb panasz sem futott be a községházára az építkezés miatt. Az új vízelvezetők átadásával azonban még nincs megoldva a belvízveszély elhárítása a falu teljes területén. Ehhez további 180 milliós központi segítségre lenne szüksége az önkormányzatnak. A szakemberek a csatornázást négy ütemben tervezték meg Ferencszálláson – a mostani csak az első volt. A községházán most azt várják, mikor jelenik meg a folytatáshoz forrást biztosító pályázat. Ha kiírják, a következő feladat a Szegedi utca – azaz a régi 43-as főút menti utca – két oldalának csatornázása lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varsóban a makói Galamb-kiállítás

Jaslo után Varsóban is sikert aratott a makói múzeum Galamb-kiállításának lengyel változata. Tovább olvasom