Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Két és fél év után találkoztak a szakácsok

Makó - Lengyel, montenegrói és magyar szakácsok vacsoráztak együtt a minap Makón abból az alkalomból, hogy lezárult az Utazó ízek című gasztronómiai tévésorozat 2 és fél éve kezdődött forgatása. A vetítésről még tárgyalnak egy tévécsatornával.
Sarró Mihály személyében makói szakács képviselte Magyarországot az Utazó ízek című, Lengyelországban, Montenegróban és itthon forgatott nemzetközi gasztronómiai show- műsorban, ezért a résztvevők a minap a makói Szent Gellért borház és étterem vendégeiként fogyasztottak el közösen egy finom őzpörköltet. Mint megírtuk, a műsor alapötlete az volt, hogy a résztvevő 3 ország főzőcsapata készítsen valamit a másik kettő által küldött alapanyagokból, hozzávalókból – de anélkül, hogy megmondanák, ezek valójában mik, és receptet sem kaptak a munkához. A dolog természetéből adódóan tehát az ízmesterek a forgatás 2 és fél éves folyamata alatt nem találkozhattak. Most viszont, hogy vége a munkának, afféle jutalomként valamennyien eltölthettek egy-egy hetet a 3 országban.

Az Utazó ízek csapatának néhány tagja – balról a harmadik a makói Sarró Mihály a Lengyelországban nyert serleggel. A szerző felvétele
Az Utazó ízek csapatának néhány tagja – balról a harmadik a makói Sarró Mihály a Lengyelországban nyert serleggel.
A szerző felvétele

A forgatás a lengyelországi Skoczówban, a montenegrói Tivatban, illetve Makón és környékén zajlott – tudtuk meg a producer-operatőrtől, Csernai Árpádtól. Magyarországon a Szent Gellérten kívül többek között a kiszombori Lila akác panzióban és a Rónay-kúriában forgattak, Magyarcsanádon a Baluda vendégházban, de jártak a Maros-parti kempingben is. A magyar csapat különösen büszke lehet, hiszen a mostani, lengyelországi vendégeskedés során Sarró Mihály benevezett egy ottani nemzetközi főzőversenyre, ahol 8 európai ország szakácsaival versengett, és egy óriási ezüstkupával térhetett haza. Ami pedig a 12 részből álló filmsorozatot illeti, Montenegróban és Lengyelországban már vetítik, itthon egyelőre a tárgyalnak a Hálózat TV-vel. Érdekes, hogy bár résztvevő csapat onnan nem volt, egy vajdasági televízió is érdeklődik a bemutatás iránt.

Olvasóink írták

 • 5. SzaboImre 2011. október 01. 14:40
  „3. vadruca: Azért ízlett? :)”
 • 4. babérka 2011. október 01. 13:33
  „Gratulálunk Miska bácsinak ! Az ilyen emberek viszik igazán jó hírét városunknak! Várjuk a tv -be kerülését a műsornak!”
 • 3. vadruca 2011. október 01. 07:06
  „Nem ŐZPÖRKÖLTET fogyasztottak, hanem ŐZPAPRIKÁST. Legalább egy ilyen cikkben ami a szakácsművészetről szól, pontosan kellene megnevezni a menüt. Sajnos mindig összekeverik a paprikás és pörkölt fogalmát, pedig a kettő nem ugyanaz. Láttam már olyan "pörköltfőző versenyt" ahol mindenki paprikást főzött.”
 • 2. XVIII 2011. szeptember 30. 17:51
  „Teljesen egyet értek parika56 hozzászólásával. Sajnos az a baj, hogy tv-k számára fontosabb egy VV, tele idióta aberrált, magamutogató, buta emberrel, és sajnos csak a Hálózat Tv-nek tudják eladni, amit nem mindenki tud nézni. Egyébként gratulálok Sarró Mihálynak a lengyelországi sikeréhez!”
 • 1. papika56 2011. szeptember 30. 14:27
  „Ilyen műsorokat szívesen nézne sok ember , a most játszott sz..@r VV, és más gagyi műsor helyett. Míg a TV tele van k...ákkal , senki nem nézi , ilyen színvonalas műsort viszont szívesen néznénk .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oldalára borult egy kamion a körforgalomban

Csütörtökön a kora délutáni órákban a Makót elkerülő útnál és a Földeáki útnál lévő körforgalomban egy kamion az oldalára borult. Tovább olvasom