Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Kétmillióért kelt el a levendulás linzer

Makó - Az utolsó pillanatban rekordösszeget, 2 millió forintot ajánlottak Tóthné Libor Mária különleges levendulás süteményéért a segitsuti.hu internetes jótékonysági árverésén. Az akcióból befolyt 2,7 millió forint egy részéből a szegedi gyermekklinikát is támogatják.
– Még most sem térek magamhoz! – mosolygott Tóthné Libor Mária, amikor kertkapujukat nyitotta. A makói édesanya hétfő este tudta meg: jótékonysági árverésre felajánlott süteményét az „AXA csoport" nevű felhasználó 2 millió forintért vitte el. Ahogy arról tegnapi lapunkban beszámoltunk, délután még úgy tűnt, 18 ezer forintért kel majd el a linzer. A kenyérsütési blogját „Limara" néven jegyző blogger lapunknak elárulta, nem szokott adományozni, de ez a civil kezdeményezés megtetszett neki.

A főállású édesanya neves kenyérsütő hírében áll – az ország több részében is bemutatta otthoni kenyerének titkait.

Tojássárgájából, cukorból, levendulaszirupból és citromból készült töltelék a linzerhez. A szerző felvétele
Tojássárgájából, cukorból, levendulaszirupból és citromból készült töltelék a linzerhez.
A szerző felvétele

– Nyáron kezdtem a levendulával kísérletezni, szinte mindenbe belesütöttem – magyarázta lelkesen a két fiút földmérő férjével együtt nevelő életvidám fiatalasszony. Máriának köszönhetően a család megismerkedett a levendulás fagylalttal és a levendulás kaláccsal is. Az új ízvilágot a közvetlen szomszédokon is tesztelte.

Amikor tegnap meglátogattuk, Mária a tojássárgájából, cukorból, levendulaszirupból és citromból összeállított krémmel várt. A konyhában nekiláttunk elkészíteni a milliós sütit: a linzertésztát a kisebbik fiú, Botond segítségével szívformára szaggattuk.

Kétmillióért kelt el a levendulás linzer. A szerző felvétele
Kétmillióért kelt el a levendulás linzer.
A szerző felvétele

Amíg sült a sütemény, megtudtuk, hogy Mária már 2 éve írja kenyérsütésről szóló blogját. – Tavaly egy karácsonyi akcióban vendégül láttam egy budapesti házaspárt. Az ifjú háziasszonynak nem volt családja, és igazán hadilábon állt a fakanállal. A családi ebéd összeállításában az interneten keresztül segítettem neki: bevásárlólistát és komplett menüsort is küldtem. Mondhatjuk, édesanyja helyett édesanyja lettem a pesti lánynak. Végül karácsony előtt meglátogattak, és együtt sütöttünk kenyeret.

Megcsörrent a vekker: letelt a 8 perc, kisült a linzer. Botond is előbújt a szobájából, anyukájával együtt kente a milliós süteményt, amelyet szerkesztőségünk is tesztelt. Kijelenthetjük: az adományozáson túl igazi gasztrocsemegével is gazdagodik a titkos licitáló.

Olvasóink írták

  • 1. favágó 2010. szeptember 22. 11:09
    „Ügyes vagy Marcsi!:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágoriné a futballakadémiáról

A futballakadémia megalapítása előtt tisztázni kell a makói labdarúgás pénzügyi helyzetét – hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Mágori Józsefné. Tovább olvasom