Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kettőből kettőt nyert Apátfalva

Apátfalva - Apátfalván két földes utca szilárd burkolatot kap, és kerékpárút is épül pályázati pénzekből a nyáron.
A regionális operatív program pályázatán 166 millió forintos támogatást nyert két projektre Apátfalva. – Huszonnégymilliós önerő mellett valósíthatjuk meg a nyár folyamán a két projektet. Az első keretében a Móricz Zsigmond és a Hajnal utca szilárd burkolatot kap, és a hozzájuk csatlakozó utcaszakaszokat, a Kossuth, Kereszt, Hajnal, valamint a Templom, Maros és Kölcsey utcát is felújítjuk – sorolta a polgármester. Hozzátette: igazán jelentős változást hoz a falu lakóinak életébe a másik beruházás is, aminek eredményeképp közel két kilométernyi kerékpárutat építenek meg.

– Jelenleg két lehetőség áll a kerékpárral közlekedő apátfalviak előtt: vagy a nem mindenütt megfelelő állapotú járdán kerekeznek, veszélyeztetve a gyalogosok testi épségét, vagy a saját életük kockáztatásával felhajtanak a 43-as főútra. Erre a KRESZ lehetőséget ad a bicikliseknek, de a nem ritkán nyolcvannal száguldó kamionkonvojok között szó szerint az életükkel játszanak, így a legtöbben inkább kerülőúton bicikliznek a falun belül – mutatta be a jelenlegi helyzetet Varga Péter.

A kerékpárút, amit még nyáron átadnak, közel 90 millióból épül meg. A Makó felőli vasúti átjárótól egészen Magyarcsanádig kerekezhetnek majd rajta. Megtudtuk: a legnagyobb költséget, közel 25 milliót a vasúti átkelő kialakítása jelenti. Itt – hasonlóan a főúthoz – fénysorompó és fél csapókar óvja majd a biciklizőket.

Olvasóink írták

 • 7. Én" 2008. június 04. 16:20
  „Te nem vagy az ahogy elnézem...és olvasom!”
 • 6. ´´ 2008. június 03. 18:57
  „008

  Neked nem mindegy h ki fizet adot lehet h akkor a cigány soron tele lennének az Apeh-es autok de nincsenek mert fizetik ők is.Szal neked mindegy h hova irsz csak piszkáld a romákat te raszista geci. Tudom ki vagy elkeplak véged van... vigyázá....XD”
 • 5. 008 2008. május 21. 17:43
  „Nagyon kevés esélyt adok,hogy befizették az útra a pénzt,és a csatornázásra.. fizetik a részleteket(párszemély valószínű)Magyartól vonják a nyugdíjból aki nem írt alá.. romáktól kérdéses???Még nem hallottam de van itt aki megtudja mondani..
  Vonják-e???”
 • 4. Rooby 2008. május 15. 21:30
  „moszkito !

  ""Ezt csak azért írtam, "azért mert én magyar vagyok"!""

  És borzasztó primitív, ha egy útépítés kapcsán ilyenek jutnak eszedbe !
  Ezt csak azért írtam, mert én tényleg magyar vagyol !”
 • 3. moszkito 2008. május 15. 10:31
  „Annyira jó hallani, hogy a kisebb települések is fejlődés útján járnak, azonban nagyon furcsálom és szégyenletesnek tartom azt, hogy a dolgozó és tisztességesen élő lakossággal megfizetettk a házuk előtt lévő műutat. Az egyébként 4 méteres útra befizetett összegből az önkormányzat 3 m széles utat épített. Az elcsalt 1 métert a sajnos segélyekből élő cigányok kapták meg.
  Kíváncsi lennék arra, hogy falu csatornázásával kapcsolatosan lakóházanként kötelezően megállapított összegeket a cigánysoron lakók közül hányan fizetik?
  A szemétszállítás, a különböző közterhek megfizetését sajnos a rendesen dolgozó falubeliekkel fizettetik meg. Ezen a szemléleten igazán jó lenne változtatni, mert köztudott, hogy egyes önkormányzatok a törvány felett állnak és a mindenkori megbecsült adózó államolgárain hajtja be a pénzhiányokat.
  Ezt csak azért írtam, "azért mert én magyar vagyok"!”
 • 2. Apátfalvi 2008. május 14. 23:17
  „Apátfalvi polgár!!!
  A felsorol utcák közül melyik gazdag?

  Gratulálok Petikém már ideje volt!”
 • 1. Apátfalvi polgár!!! 2008. május 13. 15:10
  „De a többi földes utcát nem bírják meg csinálni?Csak a gazdag utcákat??Szánalom!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsalakodalom Földeákon

Földeák - Rózsaszirmok szőnyegén, vőfélyek vezetésével vonult a művelődési házból a templomba az a… Tovább olvasom