Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Kevesebb a munkanélküli Pitvaroson

2010-hez képest több mint 20 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma Pitvaroson. Az elmúlt években munkát találók főleg Makó és Orosháza felé ingáznak, az iparban helyezkedtek el.
– 2010-ben még 125 közfoglalkoztatottunk volt, úgy, hogy nem minden munkanélküli szeretett volna bekerülni a programba. Voltak, akik még a munkaügyi központnál sem regisztráltatták magukat. Idén 92 közfoglalkoztatottunk lesz – mondta Radó Tibor polgármester, hozzátéve, néhányan úgy gondolják, a falu népességcsökkenése miatt van kevesebb munkanélküli.

– Ez nem igaz. Az elmúlt öt évben 30 fővel csökkent a lakosságszámunk, idősek elhalálozása és elköltözések miatt. A mezőgazdaság és az ipar egyaránt kínált munkalehetőséget, amivel többen éltek, még ha ez ingázással is jár.

Radó Tibortól azt is megtudtuk, hogy idén 5 közmunkaprogramot indítanak. Tovább folytatják a mezőgazdasági munkákat, javítják a kül- és belterületi utakat. Lesznek, akik a belvízelvezetés javításán munkálkodnak, illetve megújuló energia felhasználásával mezőgazdasági hulladékokból tüzelőt állítanak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylakon foglalták le a Spanyolországból ellopott luxusautót

A Mercedes C 320 típusú autónak megváltoztatták az alvázszámát. Tovább olvasom