Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Kik lesznek az új kórházigazgatók?

Csongrád megye - November elsejétől szól a kinevezése a makói és szentesi kórház leendő igazgatójának, ám hogy ők kik lesznek, még mindig nem tudni, a GYEMSZI egyelőre nem hozta nyilvánosságra a pályázatok eredményét. Szentesen négy aspiráns van, Makón azonban csak egy – Baráth Lajos, akinek az előző körben elutasították a pályázatát.
Napokon belül eredményt hirdetnek a még függőben lévő kórházigazgatói pályázatokról. Csongrád megyében két intézményben nem volt eredményes a március 30-án kiírt és július 2-án kihirdetett, első körös pályázat: a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben. Mindkettő vezetésére a jelenlegi igazgató pályázott az első kiíráskor, saját intézményüket akarták továbbra is irányítani. Hogy miért utasították vissza beadványukat, azt a mai napig nem lehet tudni. Úgy tudjuk, Makóra most is csak egy pályázat érkezett: Baráth Lajosé. Ha a jelenlegi intézményvezetőt most sem nevezik ki, kérdés, hogyan oldják meg ezt a helyzetet, hiszen ahogyan a nyári, elutasító levél szólt, kinevezése addig tart, amíg az új pályázat eredményesen el nem dől.

Bár hivatalos döntés vagy bejelentés a mai napig nem volt, március óta nyilvánvaló, hogy a makói kórházat a vásárhelyivel szeretnék integrálni. Ekkor jelentette be és jelezte ezen szándékát Lázár János – akkor még vásárhelyi polgármesterként. Úgy tudjuk, minisztériumi előterjesztés is született már erről azóta, az összevonást pedig január elsejétől tervezik. A kórház-igazgatói pályázatot azonban még önálló intézmény vezetésére írták ki. Vélhetően azért nem volt érdeklődés a poszt iránt, mert ha megvalósul a vásárhelyi kórházzal való integráció, nyilvánvaló, hogy Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház igazgatója vezeti majd az összevont intézményt – ez szintén elhangzott tavasszal. Kérdés azonban, hogy a fennmaradó két hónapra kinevezik-e még Baráth Lajost, illetve hogy ezt követően a makói kórházat jogutód nélkül megszüntetik, vagy szakmailag meghagyják önállóságát, és csak gazdaságilag olvad össze a két intézmény.

A szentesi kórház vezetésére az új körben több jelentkező is akadt. Bár a pályázatot kiíró GYEMSZI a titkosság miatt semmit nem árul el erről, több forrásból is megerősítették lapunknak, hogy négy aspiráns is van a kórházigazgatói posztra. Újra beadta pályázatát a jelenlegi vezető, Várkonyi Katalin, mellette jelölt még Gyenes Ágota, aki 2009 óta orvosigazgató az intézményben, Baráth Lajos, aki helyettesítette megbízott főigazgatóként Várkonyi Katalint szülési szabadsága idején, valamint Buchholcz Gyula, a bajai kórház főgyógyszerésze.

A pályázatok elbírálását több bizottság végezte, javaslatukat az emberierőforrás-miniszternek vélhetően már megküldték. Neki ugyanis november elsejei hatállyal kell kineveznie az új vezetőket, vagyis a végleges döntést napokon belül nyilvánosságra kell hozni. Az új főigazgatók megbízatása 5 évre szól majd, 3 hónapos próbaidővel.

Olvasóink írták

 • 12. pog 2012. október 28. 10:45
  „Furcsa,hogy évek óta sem a kórház,sem a városi Rendőrségen és sorolhatnám tovább város szülőtte nem alkalmas vezető poszt betöltésére..”
 • 11. tol 2012. október 25. 20:38
  „az lesz, aki mindent lenyel, még a nyelvét is...”
 • 10. történész 2012. október 25. 18:30
  „Már regisztráltak a pártba,ott voltak a menetbe..csak még nem tudjuk kik.”
 • 9. kelemenyke 2012. október 25. 17:03
  „Baráth elvtárs, már másfajta elvtárs!!!!
  Van is esélye!!!
  Régen azt mondták, köpönyegforgatóóóóóó!!
  Most azt mondják: politikus!! :)”
 • 8. immanuel 2012. október 25. 07:57
  „részvétem a családnak.”
 • 7. Angyalkaa 2012. október 25. 03:32
  „hajrá Baráth Lajos! ugyan én nem vagyok szakmabeli, de laikusként nekem ő tűnik a leginkább kompetensnek. ami a kérdés, hogy valóban lehetséges-e manapság úgy elnyerni egy kórház igazgatói székét, hogy a rendszer sodrásirányával nem biztos hogy egyező irányba tekint a jelölt...?”
 • 6. klj-54 2012. október 24. 18:02
  „@dédi8:
  Firefox & Chrome = AdblockPlus amivel irtok minden reklámot!
  Nincs gyári szűrő, mert az lassít, majd én lelövöm ami nem kell.”
 • 5. Qllancs 2012. október 24. 14:08
  „Bárki is lesz , fütyiszes kompánia tagja lesz...nem fontos a képesítés.”
 • 4. dédi8 2012. október 24. 13:40
  „OFF
  Most nem azért, de a Délvilág olvashatatlan lett a sok hirdetéstől:
  NoScript a megoldás. Könnyen kezelhető, ingyenes, hirdetésölő program.
  ON”
 • 3. cucusz 2012. október 24. 12:28
  „2. lukrecia
  Max. 7 éve kórházigazgató Baráth. Előtte csak gazdasági volt a szegedi II. kórházban, meg Vásárhelyen.”
 • 2. lukrecia 2012. október 24. 11:50
  „"Barath elvtars" mar 30 -n eve korhazigazgato, Egyszer ide pottyan egyszer oda. O politika felett pattog.
  Itt az a kerdes , olyan embereket kell erre a bizalmi helyre tenni, akik megorzik a konnyu preda feletti lehetoseg magasztossagat. Es ilyen emberbol van keves. itta legkonnyebb penzt eltuntetni, ha olyan az egyen.”
 • 1. klj-54 2012. október 24. 10:04
  „Baráth Elvtárs nem jó elvtárs, majd lesz helyette elvhű:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói történelemtanár is teljesítette a Budapest maratont

Remek idővel, kevesebb mint 4 óra alatt futotta le a Budapest maratont Huszár Szabolcs. A makói történelemtanár olykor a tanítás után is futva megy haza, Szegedre. Tovább olvasom