Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kilencezren Makó szabadtérijén

Kilencezer néző, három parádés társulat, három népszerű darab – és a kegyes időjárás: sikeresen zárult szombat éjjel az ötödik makói operettfesztivál. A közönség tízperces vastapssal jutalmazta A kölcsönkért kastély szereplőgárdáját, Mikó István, a komikus-rendező vérbeli operettet varázsolt Makó szabadtérijére.
Mikó István rendezésében látványosra sikerült a klasszikus darab. Fotó: Illyés Szabolcs
Jól vizsgázott a megye második legnagyobb szabadtéri színpadának-nézőterének rendezvénysorozata, az ötödik makói operettfesztivál. Bálint Mártától, a Makói Közművelődési Kht. igazgatójától megtudtuk: alig kevesebb, mint kilencezren látták a nézőtérről a Csárdáskirálynőt, A csúnya lányt és A kölcsönkért kastélyt, de a nézőszámot bőven kipótolták az előadásokat erkélyekről, garázstetőkről követő makóiak.

– Még az utolsó előadás előtt is egy negyvenfős csapat várta a rendezők jelzését: akad-e véletlenül néhány üres szék. Örömmel tapasztaltuk, hogy egyre távolabbról zarándokolnak el a műfaj és a szabadtéri színjátszás kedvelői a Hagymaház mögötti színpadhoz, Szeged mellett Orosházáról, Mezőkovácsházáról, sőt Gyuláról is népes csoportok érkeztek. Az idei fesztivál sikerességéhez jelentősen hozzájárult, hogy az égiek is kegyesek voltak hozzánk – foglalta össze az igazgatónő, aki még elmondta: mindhárom társulat nagyon jól érezte magát Makón, a közönség pedig nem fukarkodott a tapssal. A slágerdalbetéteket a nézők java együtt énekelte a színészekkel. A műfajt kedvelő, idősebb korosztály mellett egyébként szép számmal érkeztek fiatalok, sőt kisgyerekek is.

A fesztivál utolsó előadására igyekvőknél már alig-alig akadt pulóver vagy pokróc, pedig az előző két darabnál nagyon sokan bebiztosították magukat a hideg ellen. A nézőtér mellett a környező erkélyek is hamar megteltek. Mikó István, a komikusként híressé vált rendező nem tagadta meg önmagát, az eredetileg is vidám darabnak csaknem minden porcikáját további poénokkal gazdagította, még a táncbetéteken is hahotázott a közönség. Dr. Vas (Bozsó József) és Koltay Kató (Teremi Trixi) duettjének kanalas-táncolós jelenetét még az előadás közben visszatapsolták a nézők, így a színészek duplázhattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis mezek Nagylakon

A Barcelona, az Arsenal, az AC Milan, a Liverpool, és az Internazionale hivatalos színeit viselő, de… Tovább olvasom