Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Kilencszázezret adtak össze játszótérre

Közadakozásból, az apátfalvi települési és a kisebbségi önkormányzat támogatásával kilencszázezer forint gyűlt össze, hogy a község főterén modern játszótér épüljön. A játékokat már megvásárolták, de tavaszig biztosan dobozokban állnak, mert a kiszemelt telek tulajdonviszonyai rendezetlenek.
A főtér telkén egyelőre nem kaphatnak helyet a játékok. Fotó: DV
Hét, tölgyfából készült köztéri játék várja dobozokban, hogy végre rendeltetésüknek megfelelően gyerekek nyúzzák-húzzák fogantyúikat, eresztékeiket: az apátfalvi játszótér egyelőre még csak álom. Közadakozásból, a települési és a kisebbségi önkormányzat felajánlásainak eredményeképp az ősszel csaknem kilencszázezer forintot gyűjtöttek össze a játszótér megvalósítására, de kiderült: gond van a kinézett telek tulajdonviszonyaival.

– Sajnos áll a játszótér ügye, a játékok a Dózsa György utcai óvoda egyik termében várakoznak – mondta Faragó Erzsébet, a települési óvodák vezetője, aki az Apátfalva Község Óvodásaiért Közalapítvány tagjaként állt a szervezők sorába. – A lakosság és a képviselők együtt kezdték megszervezni a játszótér megépítését, hiszen a 3500 lakosú Apátfalván erre szükség lenne. A legutóbbi felmérések adatai szerint összesen 648 tizenöt év alatti gyermek él a faluban. Éppen az iskola és az óvoda közelsége miatt tűnt első gondolatra ideális helyszínnek a település főtéri parkja, amiről úgy tudtuk, önkormányzati tulajdonban áll, így ide terveztük a játékokat is. Mint utólag kiderült, a helyzet korántsem ennyire egyszerű.

Szentesi József polgármestertől megtudtuk: a tervek szerint valóban a község parkjában kell elkészülnie a modern, minden uniós követelménynek megfelelő játszótérnek. Az előző önkormányzati vezetés formálta meg a jelenlegi telket, ám a tulajdonrendezés során problémákra derült fény.

– A jelenlegi park kialakításához tulajdonképpen a környező telkek végéből kellett kisajátítani kisebb részeket, a játszótér létesítési engedélyéhez így a tulajdonviszonyok végleges rendezése szükséges, ez a folyamat még nem zárult le – fűzte hozzá a polgármester. – Még a református egyház tulajdonrészéről kell megegyeznünk, hiszen ezt egykor a településtől kapta az egyház, most pedig visszakérjük, a cseréről kell tárgyalnunk. Már csak az ezzel kapcsolatos megegyezés van hátra. Úgy tervezzük, a télen erre sor kerülhet, így tavasszal már használhatják a gyerekek Apátfalva vadonatúj játszóterét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötet József Attila makói éveiről

József Attila Makón töltött éveit dolgozza fel az a kötet, amelyet a napokban a József… Tovább olvasom