Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kilencvenhárom makói családon segítettek

Összesen 93 nélkülöző család 220 gyermekének karácsonyát tették vidámabbá a makóiak adományaikkal. Az ENI a karácsonyi vásárban kezdeményezett gyűjtést, 160 ezer forint jött össze.
A makói lakosok 160 ezer forintos adományából kétszáz gyereknek vásárolt ajándékot az ENI. Fotó: Illyés Szabolcs
Tegnap és tegnapelőtt is Makó utcáit járták az Egyesített Népjóléti Szolgálat autói. A terepjáró és a kisbusz 93 családot keresett fel, ajándékcsomagokkal. Rózsa Istvánnétól, az intézmény vezetőjétől megtudtuk: az elmúlt héten játékokat és készségfejlesztő eszközöket vásároltak az általános iskolás korú, és nehéz sorban élő szegény gyermekeknek.

– Az iskolák szakembereitől megtudtuk, hogy melyik nélkülöző családban mennyi, és milyen korú gyermek él, így ennek megfelelően vásároltuk meg az ajándékokat, ahol több kicsi is van, elsősorban társasjátékokat vettünk, hogy az egész családnak boldogabbá tehessük az ünnepét – mondta el a vezető. Idén összesen 160 ezer 727 forint gyűlt össze a makói karácsonyi vásárban felállított ENI-sátornál. Az adakozó kedvű járókelők cserébe kis díszeket kaptak.

A játékcsomagok mellett a város minden gondozónőnője egy-egy, általa kiválasztott családot megajándékozott egy feldíszített karácsonyfával. Természetesen olyan famíliák kapták az ajándékot, ahol biztos, hogy idén nem telt volna az ünnep díszére. Két számítógép is gazdára talált, hiszen egy vállalkozó működőképes, ám leselejtezett komputerét ajánlotta fel a szolgálatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőgépek egy műhelyből

A makói Nagy József egyike annak a nagyjából ötven repülőgépmakett-készítőnek, aki ezzel a… Tovább olvasom