Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kimérték az ingyentelkeket Makón

Kimérték a makói Velnök utcában azt a tizenöt építési telket, amelyet helybeli fiatalok kaphatnak meg pályázat útján – ingyen, közművesítve. Jelentkezni még mindig lehet, az igények már most felülmúlják a várakozásokat.
Tizenöt fiatal pár, illetve család juthat hamarosan ingyentelekhez Makó délkeleti városrészén, Gerizdesen – a központtól ugyan távol, de nyugodt és szép környéken, ahol amúgy is szívesen építkeznek. Mint korábban megírtuk, a képviselő-testület a közelmúltban hirdette meg szociális telekprogramját. Ennek értelmében negyvenévesnél fiatalabb, szakképzett, legalább egy gyermeket váró vagy már gyermeket nevelő helybeli szülőpárok pályázhatnak az egyenként nagyjából kilencszáz négyzetméteres telkekre a Velnök utcában – feltéve, hogy van kétmillió forint megtakarításuk az építkezésre és az egyéb, pályázati kiírásban szereplő részletfeltételeknek is megfelelnek.

Hasonló segítséget az első otthonra váró fiatalok már régen kaptak a várostól, érthető hát, hogy az érdeklődés óriási. A polgármestertől, Buzás Pétertől megtudtuk: a meghirdetés óta eltelt néhány hétben máris közel kétszer annyian érdeklődtek a városházán, mint ahány telek van, ráadásul nyilván sokan élnek a pályázati űrlap internetről történő letöltésének lehetőségével is, így a tényleges jelentkezők száma ennél sokkal magasabb is lehet. A beérkezett anyagokat az alapján bírálják el, milyen mértékben felelnek meg a kiírásnak. Ha ezek után is a telekszámnál több pályázat marad, sorsolással döntik el, ki kap belőlük. Jelentkezni április 12-éig lehet a polgármesteri hivatal vagyoncsoportjánál.

Az önkormányzat a telkek napokban történt kimérése után most a különböző szolgáltatókkal egyeztet – a kiválasztottak ugyanis közművesített földdarabon kezdhetik meg az építkezést, várhatóan ősszel. Buzás Péter azt is elmondta, hogy Gerizdesnek ezen a részén van még hasonló célra kiosztható telek, így idővel akár egy fiataloknak otthont adó új utcarész is kialakulhat a csöndes, erdőhöz és folyóhoz közeli területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés vasárnap a legkisebb faluban

A megye legkisebb falujában, a négyszáznyolcvan lelkes Kövegyen csendes kampány után, békésen… Tovább olvasom