Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kiszúrták az öt hónapos kóbor kutya jobb szemét

Kiszúrták az öt hónapos kóbor kutya jobb szemétAmy és ideiglenes befogadója, Igaz Árpádné. A kutyus láthatóan hálás a szeretetért. Fotó: Szabó Imre
Betelt a pohár a makói állatvédőknél: a rendőrséghez fordulnak, mert Kiszomboron olyan kóbor kutyát találtak, amelyiknek valaki kiszúrta a szemét. Az állatot Amynek nevezte el átmeneti befogadója - gazdát keresnek neki.
Most két év a legtöbb

Jelenleg legfeljebb két év börtönt kaphat az állatkínzó, csak minősített esetben lehet három év a büntetés. Az új tervezet szerint három évre emelik a felső határt, minősített esetben pedig akár öt évre is börtönbe zárhatják az elkövetőt.
– Amy már jobban van, az állatorvos ellátta, kapott fájdalomcsillapítót és antibiotikumot. Sajnos még vár rá egy műtét: el kell távolítani a jobb szeme maradványait – mondta az a makói állatvédő, Igaz Árpádné, aki a gondjaiba vette a Kiszomboron talált kóbor állatot.

A nagyjából öt hónapos, belga juhász jellegű szukát tegnap találták az általános iskola körül kóborolva. Ami igazán megdöbbentő: az egyik szemét valaki kiszúrta – az állatvédő azt mondta, abból, ahogy kinézett, biztos, hogy nem baleset érte vagy mondjuk egy másik kutya kapott bele. Amy egyébként, mint megtapasztaltuk, nagyon kezes, szelíd, barátságos jószág.

Az állatvédők is fel vannak háborodva. Mint a makói egyesület programigazgatója, Kaskötő Gizella elmondta, gyakran mentenek sérült állatokat, ilyesmivel azonban még soha nem találkoztak, és ezt nem is fogják annyiban hagyni. Hamarosan feljelentést tesznek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen állatkínzás miatt. Hogy a nyomozást maguk is segítsék, 10 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki informálni tudja őket a 30/850-2321-es számon arról, ki ártott a szerencsétlen kutyának. A felajánláshoz egy szegedi olvasónk további 90 ezret ajánlott, így annak összege már 100 ezer forint. Közben gazdit is keresnek neki – egyébként más kutyákat, egészen kicsiket is tudnak örökbe adni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilalomfát állítanak Makón

A tiltólista hosszú, és érdekes dolgokat is tartalmaz - várhatóan a közösségi együttélés alapvető szabályairól is rendeletet alkot mai ülésén a makói képviselő-testület. A távhődíjról is tárgyalnak. Tovább olvasom