Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Kivételes szezont zártak az idén a makói fürdőben

Makó - Eddigi legjobb szezonját zárta a hét végén a makói fürdő – ebben az igazgató, Pőcze Lászlóné szerint szerepe volt a jó időnek, a népszerű pihenőhely bővítésének és annak is, hogy a romániai érdeklődők előtt megnyílt a határ. A következő látogatottságot növelő beruházás a gyógyrészleg felújítása lesz.
– Tavaly az már jó napnak számított a makói fürdőben, amikor ezerkétszázan váltottak belépőt. Idén a legjobb napokra ennek a létszámnak majdnem a duplája volt jellemző; ezerkétszázan a gyengébb napokon jöttek – mondta el lapunknak a lassanként véget érő idényről a makói termál- és gyógyfürdő igazgatója, Pőcze Lászlóné zenés-táncos programokkal, késő esti habpartival kísért hétvégi szezonzáró rendezvényük alkalmával. A forgalomról összegzés még nem készült, de az igazgató becslése szerint a növekedés bő negyvenszázalékos volt.

Befektetők a fürdőről

Szerdán délután öt órától tanácskozást rendez a makói önkormányzat a városháza emeleti nagytermében arról, mi módon csatlakozhatnak magánbefektetők ahhoz a gazdasági fellendüléshez, amit a makói fürdő fejlesztése hoz. A fórumon szakemberek beszélnek a fürdőfejlesztés turisztikai hatásairól, az idegenforgalomhoz kapcsolódó hazai és uniós pályázati lehetőségekről. Buzás Péter polgármester, parlamenti képviselő lapunknak elmondta: minden a témában érintett, érdekelt vállalkozó jelenlétére számítanak, és várják ötleteiket például arra, miként lehetne hasznosítani a fürdőhöz közeli régi városháza vagy az egykori rendőrkapitányság épületét.

Minek köszönhető ez a siker? Mindenekelőtt a jó időnek, hiszen lehet bármilyen pompás egy üdülőhely, ha esik az eső, hideg van, a vendégek elmaradoznak. Az eddigi tapasztalat az volt, hogy egy-egy szezonban két hét, maximum egy hónapnyi igazán verőfényes, forró időszak van – most ezzel szemben májustól augusztusig szinte végig csapadékmentes, meleg nyár volt. Mi több: majdnem egy hónapig kifejezett kánikula volt harmincöt fok körüli napi hőmérséklettel. A fürdő népszerűségéhez persze legalább hasonló mértékben hozzájárult a tavaly lezajlott, közel egymilliárd forintos bővítés, aminek köszönhetően már tizenegy medence csalogatja a hűsölést, pihenést keresőket, no meg hogy Románia is belépett az unióba, így egyszerűbb lett a határátlépés. Korábban mi is megírtuk: hétvégente megesett, hogy a parkolóban kétszer annyi romániai rendszámú autó állt, mint magyar. Ebből persze profitáltak a környező üzletek, a helyi vendéglősök is.

A makói fürdő a jövő nyári szezonra is rendezvények sokaságával készül majd, azt azonban természetesen csak remélni lehet, hogy az időjárás is ismét kegyes lesz. A következő, újabb vendégeket vonzó beruházás az intézményben a gyógyrészleg felújítása lesz – ám hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, egyelőre nem tudni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézhetetlen a makói televízió adása

Makó - Három hete nézhetetlen a legtöbb makói háztartásban a városi televízió kábelen sugárzott… Tovább olvasom