Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kóbor kutyák Kiszomboron

Bár egy olvasónk látott egy esetet, a kiszombori polgármester cáfolja, hogy a faluban gyakorlat lenne a kóbor kutyák kilövése. Szegvári Ernőné a makói állatvédőkkel szeretne együttműködni annak érdekében, hogy új otthonra leljenek a gazdátlan kutyák.
A nyílt utcán lövik a kóbor ebeket Kiszomboron – jelezte a minap egy felháborodott olvasónk telefonon. Az asszony, aki kérte, hogy a nevét ne hozzuk nyilvánosságra, elmondta: saját szemével látta, hogy a nagy testű és egyébként sérült kutyát egy autóból lelövik. Olvasónk szerint ez a módszer megengedhetetlen nem csak azért, mert veszélyes az emberekre, de azért is, mert tekintettel kellene lenni a szerencsétlen állatra. Ezt ma már jogszabály írja elő – hangsúlyozta.

A polgármester, Szegvári Ernőné lapunknak megerősítette: egy kóbor ebet valóban lőfegyverrel lőttek ki – ez azonban kivételes eset volt, szó sincs arról, hogy ez lenne a gyakorlat a faluban. Ezt az egyet is igyekeztek befogni, még a makói állatvédők is próbálkoztak vele, de olyan agresszívan viselkedett, hogy minden kísérlet csődöt mondott. Ugyanakkor egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az állat veszélyt jelenthet a járókelőkre. Mivel kóbor kutya egyébként sem maradhatott a falu területén a nemrégiben elrendelt ebzárlat miatt, végül úgy döntöttek, lelövik. Erre azonban természetesen nem belterületen, hanem a falu szélén került sor – hangsúlyozta a polgármester.

Szegvári Ernőné azt is elmondta lapunknak, hogy a kóbor kutyák sorsának rendezése érdekében hamarosan egy határozati javaslatot terjeszt a képviselő-testület elé. Ebben azt indítványozza, hogy az önkormányzat biztosítson rendszeres támogatást az állatvédők makói csoportjának, akik cserében vállalják: befogják és befogadják a kiszombori utcákon gazdátlanul kószáló házőrzőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokoljárás egy csomó miatt

Egy makói asszony, akinek rosszindulatú daganat miatt kellett nemrégiben eltávolítani a mellét,… Tovább olvasom