Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kocsis Ernő, Centrum Párt

A költségvetési hiány rendbetétele mellett az egészségügy teljes reformja a legsürgetőbb teendő – vallja Kocsis Ernő. – Az egészségügyre fordított GDP 4,2-ről 8 százalékra emelése nélkül az egészségügy összeomlása reális veszély. A Centrum egészségpolitikájának legfontosabb pillére a megelőzés és a betegközpontúság. Az ókori Kínában az orvos akkor kapott jó fizetést, ha páciensei nem betegedtek meg. Ma akkor keresnek jól a rendelők, ha minél több beteget mutatnak fel.
Kocsis Ernő
Szemléletváltoztatásra van szükség – mondja. Az egészségügyben – szemben más területekkel – centralizációs törekvések vannak, a kistérségek egészségügyének elsorvasztása által. Ez nem humánus és nem gazdaságos! – figyelmeztet. A vidéki ember is ugyanannyi tb-járulékot fizet, joga van a korszerű ellátásra a lakóhelyéhez közel. A szállítás balesetveszélyes, ráadásul sokszor perceken múlhat emberek élete. A kis kórházak családiasabbak, emberközeliebbek – mondja. – Meg kell szüntetni a minden erkölcstelenség alapját adó hálapénzrendszert, de az EU átlagbéreinek biztosítása mellett, mert az orvosok kivándorlása máris elkezdődött – teszi hozzá.

– Makón ki kell használni a gyógyvíz és a marosi gyógyiszap adta lehetőségeket, fejleszteni kell a turizmust. Le kell telepíteni az értelmiséget. Ipart kell létrehozni, a munkaerőpiacnak megfelelő oktatás és mezőgazdasági szerkezetváltás szükséges. Fontos a hagymának mint hungaricumnak a megfelelő marketingje és védelme. A belvízelvezetés, nyáron az öntözési lehetőség kiépítése nem tűr halasztást. Folytatni kell a csatornázást, a honvéd városrész sártengerének felszámolását. A falvak felé is korszerűsíteni kell az utakat. Élhető és nem leépülő községek erősítik a kistérségek együttműködését – mondja Kocsis Ernő.

Névjegy

Kocsis Ernő 1949-ben született Makón, nős, három fia van. Felesége gyógyszerésznő. A makói József Attila Gimnáziumban érettségizett. 1973-ban Szegeden orvosi diplomát, majd négy év múlva szülész-nőgyógyász szakvizsgát szerzett. Kezdettől a makói kórházban dolgozik – jelenleg főorvosi beosztásban. Fő munkaköri tevékenysége szülészet-nőgyógyászat, a változáskori és csontritkulás ambulancia. A szakmán belül még a szülészeti fájdalomcsillapítás foglalkoztatja. Szabadidejében szívesen jár sportolni, érdekli a turizmus, különböző kultúrák megismerése, sokat olvas. A Centrum Összefogás Magyarországért tagja. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötméteres lesz a Maros Makónál

A vártnál valamivel később, csak a hét végén, és magasabb, közel ötméteres vízszinttel tetőzik a… Tovább olvasom