Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Költözhet a makói extrémsport-pálya?

Továbbra is keresi a makói önkormányzat a megoldást arra a problémára, amit a Hollósy Kornélia utcai extrémsport-pálya jelent a közvetlen szomszédságnak: Kúsz Béla és felesége a zaj miatt panaszkodik. Úgy tudjuk, felmerült a pálya elköltöztetésének gondolata.
A gyerekek egyelőre a Hollósy Kornélia utcai telepen gördülnek Fotó: Szabó Imre
Mint megírtuk már, a makói extrémsport-pályával – hiába telt el a megnyitása óta igen hosszú idő – a területet üzemeltető Közművelődési Kht. minden erőfeszítése ellenére sem békült meg az egyetlen közvetlen szomszéd, Kúsz Béla. Bár a pályát korábban jellemző nagy hangerejű zene, a szemét, a hangoskodás és a felügyelet nélkül randalírozó gyerekek látványa ma már a múlté, a férfi az áprilisi újranyitás óta változatlanul követeli a létesítmény bezárását, elköltöztetését. Többször is elmondta nekünk: a kerekek csattogása a rámpánkon így is elviselhetetlen – az állandó zaj már az egészségükre megy.

Követelésének sajátos tiltakozással is hangot adott: a megnyitáskor egy óriási, a pályáról is jól látható táblát állított fel a kertjében követelésével. Bálint Márta, a Közművelődési Kht. igazgatója lapunknak legutóbb június végén nyilatkozta, hogy keresik azt a megoldást, ami a gyerekeknek és a szomszéd házaspárnak egyaránt megfelel, ez azonban korántsem egyszerű feladat. Szóba került a hangszigetelés és az elköltöztetés is; Kúszék mindenesetre azt mondták, csak az utóbbi felelne meg nekik.

Kúsz Béla az elmúlt napokban azzal kereste meg lapunk szerkesztőségét, hogy úgy tudja, van remény arra, hogy problémájuk hamarosan megoldódik: az önkormányzat szakemberei állítólag már megnézték azt a területet is, ahová a pálya esetleg költözhet. Más forrásból azt az információt kaptuk: egy Liget utcai, lakóházaktól távolabb eső területről lehet szó. A makói jegyző, Bánfi Margit azonban cáfolta, hogy az ügy eljutott volna a végső megoldásig. Mint mondta, valóban vizsgálnak több lehetőséget és ezek között az áttelepítés is szerepel, döntés azonban a kérdésben egyelőre még nem született. Ezt – bizottsági előkészítés után, értékelve az egyes alternatívák vonzatait, például bekerülési költségét – az önkormányzat képviselő-testülete fogja meghozni később.

Az extrémsport-pálya információink szerint ebben a szezonban – ha csak az időjárás közbe nem szól – október 15-éig lesz nyitva. Most úgy tűnik, a gyerekek ezt a szezont még biztosan ezen a területen töltik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunapok Pitvaroson

Szombaton és vasárnap tartják a falunapok idei programját Pitvaroson. Tovább olvasom