Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Kommentekre reagált a makói képviselő

A delmagyar.hu fórumozói miatt tartott sajtótájékoztatót Endes Zsigmond makói fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön. A képviselő az ellenzéket hibáztató hozzászólások miatt emelt hangot.
A delmagyar.hu fórumozói miatt tartott sajtótájékoztatót Endes Zsigmond makói fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön. A képviselő elmondta: azért tartott sajtótájékoztatót, mert a hozzászólások között gyakran találkozik olyan véleménnyel, amely szerint az ellenzéki oldal a hibás a város gondjaiért.

Természetesen ők sem hibátlanok – ismerte el – , de a gondokért a felelősség a 16 éve regnáló polgármesteri többségé. Példaként említette erre, hogy az önkormányzatnak eddig 600 milliós árfolyam-veszteséget okozott a kötvénykibocsátás, amit szerinte alaposabban kellett volna előkészíteni. Ettől függetlenül a Fidesz továbbra is kész az együttműködésre mindenkivel – hangsúlyozta.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. zolibá 2010. augusztus 17. 10:18
  „nagyi8 fejezd már be! Kész agyrém.
  Vegyétek már észre, hogy Zsiga kitűnő reklámot csinált Nektek!
  Azonban jobb lett volna, ha példamutató módon közénk áll, s leírja a véleményét.
  Ahogy a többi jelölt is!!
  Most Zsiga együtt menetel azokkal akik megszavazták többek között a fürdőt is. Ha gerinces jellem lenne, akkor biztos, hogy egy csapatban indulna velük?”
 • 35. nagyi8 2010. augusztus 17. 07:52
  „Tisztelt Olvasók!

  2008-ban azt mondták az önkormányzatiak az új erőszak-fürdőről, tanulmányokra hivatkozva:
  - az első 4 évben veszteséges lesz,
  - a 4. év után null-szaldós,
  - 8 év múlva az önerőt megkereste a fürdő,
  - 16 év múlva pedig a bankhitel is vissza lesz fizetve.
  (ma már ebből semmi sem állja a sarat)

  A Makói Önkormányzat 2008.02.08.-án benyújtotta az erőszak-fürdőpályázatot. A lakosság beleszólása nélkül. Májustól rendeztek utólag 5 lakossági fórumot, aminek már semmi jelentősége nem is lehetett. Teljesen kizártak minket, lakosokat!

  Mintegy 6´000 lakos írta alá azt a petíciót, ami ,,egy olcsóbb fürdőt" kért, azaz a 2001-es 2 milliárdos tervet. Az Önkormányzat figyelmen kívül hagyta ezt. Mint ahogy a helyi fürdővel kapcsolatos népszavazási kérelmet is. Azért nem történt társadalmi egyeztetés, mert a lakosság nem fogadta volna el a beteges, gigalomániás tervet.

  A Makói Önkormányzat 2009. november 4-i ülésén megszavazott -
  MSZP -PSZM-FIDESZ többség
  az építési költségen felül - 3.6 milliárd -
  mintegy 3 milliárd veszteséget:
  http://www.mako.hu/files/testuleti/20091104/19c.pdf
  Ehhez jönnek még a kamatok, kezelési költségek, előre nem látott drágulások, deviza veszteség. (Makón ezekről a tételekről nyilvánosan még senki nem beszélt. Miért nem?)
  BRUTTÓ, összesen eddig több mint 8 milliárd a fürdő.
  A veszteségek nem maradnak 3 milliárdnál, hanem a duplája is lehet!
  A 8-9 milliárdos őrület:
  Építési költség: 3.6 milliárd (ennek a fele EU-pénz)
  (eddig) Megszavazott veszteség: 3 milliárd
  Deviza veszteség CHF/HUF:
  mai szinten a régi 140.- HUF/ CHF helyett ma 220.- a bankhitelre 1.6 milliárd!
  Kamat, kezelési költség: 200 millió (kb. 10%)
  Szokásos építési drágulás: kb. 500 millió (Hagymaház 30-40%-al lett drágább)
  A legújabb bennfentes hírek szerint nagy drágulásra lehet számítani!

  A fenti 3´000´000´000-os veszteség megszavazói között voltak
  - mint ezt a szavazati névsorból láthatjuk -
  a szégyen ,,jobboldaliak" is: Mágoriné, Orbán I. és a Nagy GY. J.
  Szóval a Fidesz is hátba támadott minket!
  A makói ellenzék végig nagyon gyenge volt és az ma is.
  Ezért is lehetett eddig, 16 évig, egy Buzás-féle a hatalmon.
  Mondjuk ki: Az ellenzék gyengesége is hozzásegítette a hatalomhoz és a város
  munkanélkülivé kényszerítésére.

  Ja igen!
  A szegedi kb. 7-8 milliárdos fürdő a lakosságnak nem kerül egy fillérjébe sem!
  Akkor azt hasonlítsuk össze a makói őrültséggel, amikor itt a lakosságot szívják le.

  Makón politikai okok miatt milliárdok folytak ,,szavazat gyűjtésre". A fürdőbe több mint egy évtizedig évi 100-150 milliót hajított ki az önkormányzat. Hasonló nagyságrendű a Kulturális Kht.-ban kifolyt összegek. Csak ezek 3-5 milliárdot tesznek ki évtizedes viszonylatban, amit a fürdő fejlesztésbe fektethettünk volna.
  S ha ezekből befolyt többlet hasznot is figyelembe vennénk, akkor a legalább a dupláját veszítettük. Ezekhez a veszteségekhez kell figyelembe venni a mai BRUTTÓ 8-9 milliárdos árat is.

  Fizetni fognak a mai fiatalok és az unokák is.

  Ennek az erőszaknak van személyi felelőse is:
  a milliárdos Dr. Buzás Péter polgármester (MSZP-PSZM).
  Az országos választásokon 20%-al vesztett a Fidesz ellen, nem lett képviselő, végre.
  Össze kell fognunk az őszi, helyi választásokon is, hogy végre eltávolítsuk az ERŐSZAKOT.

  Közben jogerőre emelkedett a Szegedi Városi Bíróság ítélete is 2010. január 12-én, miszerint a Makói Önkormányzat jogtalanul zárta ki a lakosságot a fürdő ügyében. Hazudott az önkormányzat nekünk: http://www.mako.hu/files/20080523.pdf
  Amit leírtak, nem tartották. A fenti jogerőre emelkedett ítéletet a MakóTV ,,gyűlöletbeszédre" hivatkozva megtagadta az Erőszak-Buzásék nyomására..

  S amíg Makón a munkanélküliség kb. 50%-os - bejelentettek, nem bejelentettek, feketén foglalkoztatottak és a kényszer rokkant nyugdíjasok -, addig a milliárdossá vált MSZP politikus Buzás összefogott a milliárdos fürdő veszteségekben a multimilliomos fideszesekkel. A vörös diktatúrát felváltotta a narancssárga. Ezért is nem fejlődhet ez az ország: Diktatúrából esik a diktatúrába. A milliárdos sosem tartott semmit a társadalmi egyeztetésről: A vizitdíj, Társadalom Biztosítás (TB) ügyeiben a népszavazáskor a lakosság 86%-al kirúgta a Buzásék (MSZP) és bandája (SZDSZ) szórakozását 2008-ban. Akkor a Buzás a TB-fórumon ugyan úgy nyilatkozott, mint 2010-ben a Mágoriné (Fidesz) a fürdőről: Nem érdekli a lakosság többségének a véleménye, csak a saját véleményét képviseli. Ez a (demokratikus) diktatúra.

  Tisztelettel”
 • 34. Vontrapp 2010. augusztus 16. 12:18
  „Nem a kötvénnyel van a baj, hanem azzal a betéti konstrukcióval, amit a banktól elfogadott Buzás-Mágoriné-Gazdag trió. A kedvező betéti kamatért kényszerátváltást vállaltak forintra, ha gyengül az árfolyam. Őrültek, hozzá nem értők. Én menekültem volna a frankbetét felé, ha gyengül az árfolyam. Persze nem az én pénzem.”
 • 33. poker 2010. augusztus 15. 19:21
  „Jobban járt volna ha nem hív össze sajtótájékoztatót....(ez olyan nagynak hangzik közbe meg egyáltalán nem. Nem arról van szó, hogy a BBC-nek meg CCN-nek adott volna interjút hanem csak egy magyar napilapnak azon belül is az online változatához)
  Inkább élje nyugodtan a nyugdíjas éveit, ne akarjon ellenségeket magának:D

  Kérdem én, jobban jártunk volna ha alaposabban tudják előkészíteni kötvénykibocsátást az "okosok"(Fideszesek)?:D
  Nem akarok csúnyát írni szóval szépen fogalmazva: NEM.Csak ők jártak volna jobban, több maradt volna a zsebükbe ....

  Szánalmas ez az egész ami itt van...”
 • 32. mj52, 2010. augusztus 14. 16:45
  „Ha Endes Zs. ( listás, vezérszónok) képviselő úr annyira jó és szorgalmas, akkor miért nem indul (indult akár p.m. jelöltnek is) hogy megmérettesse magát, szereplését biztos nagy érdeklődés kisérné.”
 • 31. vidake 2010. augusztus 14. 13:42
  „Endes Zsigmond a legtöbbet dolgozó képviselő és aki hallotta a sajtótájékoztatóját megállapíthatta,hogy a legértelmesebb is.Erre kössetek csomót okoskodó szocik.”
 • 30. Ungarn 2010. augusztus 13. 21:03
  „Zsiguli listán jutott be,mert a választott képviselő Újvároson Kiss Imréné.Attól viszont elvonatkoztatnék hogy beszédhibás,mivel ez még szellemi képességeit nem gátolja,ettől még normális.

  De nem való képviselőnek,az fix.”
 • 29. zoltanszabo 2010. augusztus 13. 20:59
  „Kik juttatták be a képviselő testületbe? Ritkán nézem az ülésről szóló tv,adást,de E.Zs. még egy normális mondatot még nem halottam a szájából.Ilyeneket nem kellene szerepeltetni. Csak normális,értelmes embereket lehessen bejuttatni ilyen fontos pozicióba.”
 • 28. Vontrapp 2010. augusztus 13. 16:38
  „Mire költöttünk eddig a kötvényből?”
 • 27. exchange 2010. augusztus 13. 16:19
  „26. teljesen igazad van”
 • 26. Ludrew 2010. augusztus 13. 15:32
  „Képviselő úr, azt tetszik elfelejteni mindig a kötvény-mizéria kapcsán, hogy ezt majd tizen-huszon év UTÁN kell törleszteni, NEM MOST. Márpedig addigra lesz egymillió új munkahely, közbiztonság, Nemzeti Együttműködés, meg a jóég tudja mi. Tessék inkább a Kósa & társaival foglalkozni, momentán ők rontják a forint árfolyamát, nem a szoci városvezetés.”
 • 25. exchange 2010. augusztus 13. 13:33
  „"Ettől függetlenül a Fidesz továbbra is kész az együttműködésre mindenkivel - hangsúlyozta." ja a együttműködést szoktam látni a testületin. Inkább csak a politizálást látom (és ez főleg a fideszre igaz)

  Amúgy meg a kötvénykibocsátás a válság miatt bukott ekkorát. Tehát ezért se a elmúlt 16 év polgármesteri oldalát kell hibáztatni. Meg a polgármesteri oldal is tarthat sajtótájékoztatót, hogy a fidesz csak a balhét csinálja a ülésen. Vagy a választásokon a mocskolódásokról pl: a kis fekete hátterű szórólapokról pl: a Makói polgármester nem jelenítette meg a plakátján a pártja nevit (és logóját) na és??? a fidesz ezen szórólapján sem volt ott a fidesz logó. Akkor miről beszélünk?”
 • 24. Tony_Soprano 2010. augusztus 13. 06:19
  „T:greencat
  Biztos biztonságos azért fog külföldi szerverről működni!:):D”
 • 23. zolcsi44 2010. augusztus 12. 22:13
  „Szegény Zsigmond!!! nem tudod, vagy nem akarod tudni, hogy hőn szeretett vezéred Kosa Őföméltosága kijelentésével mekkora kárt okozott -e szegény haza polgárainak.
  Nem baj....ez téged nem érdekel. A fontos a jo mélyre nyalás....!!!”
 • 22. greencat 2010. augusztus 12. 22:12
  „Tony!!:) Biztos, hogy biztonságos az a "cím"??:) Mert semmi kedvem ahhoz, hogy megint tanúnak idézzenek be...:)”
 • 21. Vontrapp 2010. augusztus 12. 20:41
  „Igazad van Localhero”
 • 20. Lokálpatrióta 2010. augusztus 12. 20:17
  „Bocsánat, kicsit elragadtattam magam - de ez nagyon ki akart jönni...”
 • 19. Lokálpatrióta 2010. augusztus 12. 20:15
  „17. Tony: téma az lesz bőven, nem kell tőle félned... visszatérve a cikkre: szomorú, hogy egy városi képviselő azzal foglalkozik, hogy egy huszadrangú, elfogult napilap sületlen (akinek nem inge...én ide sorolom magam) kommentezői mekkora marhaságokat (vagy igazságokat) írnak le. Ennyire nem lehet uborkaszezon!! Vagy annyira kampány van, hogy a balfax hír is hír, csak rólunk szóljon és a makói fidesztől ennyire futja? Ez már tényleg szánalmas... mindamellett felhívnám tisztelt Képviselő Úr figyelmét a tavalyi 19/c számú határozatra, amellyel előre megszavaztak 3 milliárd Ft hiányt (ez háromezer millió Ft - tehát ha egy ember 3 millió Ft-t keres egy évben, ami havi 250.000 Ft-os fizetés, akkor is 1.000 évi fizetése!!!!!!!!), tehát mégegyszer: előre megszavaztak 3 milliárd forint veszteséget a fürdőnek, amire pl a tisztelt Képviselő Úr parlamenti képviselőjelöltje (súgok M.-né Andrea) és Orbán Imre is igennel szavazott!!! Akkor hol a hiba hogy nemcsak a velejéig korrupt szocikat, hanem a tutyimutyi, balfax, tehetetlen ellenzéket is bántjuk? Ezek után szeressük őket? Ne állítsunk rögtön szobrot is nekik?”
 • 18. CsImre 2010. augusztus 12. 18:32
  „De legalább épült a p.csa mellékutcákba díszköves bicikliút a járda megszélesítésével.”
 • 17. Tony_Soprano 2010. augusztus 12. 18:23
  „Javítás!
  okoska20@gmail.com a cím, várjuk az véleményeket, tanácsokat , amiket a Délmagyar nem mer megírni, IP-cím ellenőrzés nincs, hatóság elmehet, ezért fog egy Bucaresti szerverről futni!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Old Boys nyitja a városnapokat

Holnap este 7-kor a Délibáb utcai szabadtéri színpadon lép fel az Old Boys együttes, majd a főtéren tűzshow-val szórakoztatja a közönséget a helyi Gold Fire táncegyesület. Tovább olvasom