Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Középre tették a táblákat

Középre tették a táblákatMost a körforgalom közepén jelzik a táblák, merre melyik település található. Fotó: Török János
Pitvaros- Két év után majdnem teljesen megoldódott a pitvarosi körforgalom ügye. A kamionok és a buszok most már nem, csak a mezőgazdasági gépek akadnak bele az irányítótáblákba.
– Két év könyörgés után előreléptünk a körforgalom kérdésében – mondta lapunknak Radó Tibor pitvarosi polgármester. – Levelet, e-mailt írtam, telefonáltam. Végre most lépett a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Mint megírtuk, kicsi a pitvarosi körforgalom (2015. október 7.: Kútgyűrűvel védik a bolt előtti járdát Pitvaroson). A nagyjárművek alig fértek el. Forduláskor, a legügyesebb manőverezéskor is nekimentek a körforgalom melletti szigeteken elhelyezett zöld irányjelző tábláknak. A napokban változott a helyzet.

– A zöld táblákat áthelyezték a körforgalom közepére, méghozzá magas oszlopokra. Könnyen észreveszik mind a személyautóval közlekedők, mint a buszosok, kamionosok. A táblák alatt át lehet látni, vagyis nem takarják ki a forgalmat. A növényzetet sem zavarják – tudtuk meg Radó Tibortól.

A körforgalomban két négy számjegyű út találkozik, és jelentős nemzetközi forgalom is áthalad. Számos Battonyáról érkező utánfutós busz is manőverezett már itt.

– Ha néhány méterrel a park felé tervezték volna a körforgalmat, kicsit nagyobbra lehetett volna építeni. Nem így történt. Állandóan nekimentek a tábláknak. Ez a „találkozó" nyomot hagyott a járműveken is. Most javult a helyzet. A lakók elmondása szerint amikor áthelyezték a táblákat, az arra járó buszosok mindegyike megállt egy pillanatra, és azt mondta: „Végre!" A mezőgazdasági gépeknek továbbra is manőverezniük kell. A körforgalmat valószínűleg soha nem építik át nagyobbra. Sokba kerülne. Ha arrébb tennék, több pénzt emésztene fel, mint Pitvaros egyévi költségvetése. A gazdáknak úgy próbálunk segíteni, hogy a szélső utcáinkat elkerülő utakká alakítjuk, ahol a nagygépek is tudnak közlekedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becsületsértés-ügy Makón: közvetítői eljárásra utalva

A Makói Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta és egyben fél évre felfüggesztette azt az… Tovább olvasom