Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Közmunkaprogram Csanádpalotán

Ezen a héten kezdődik Csanádpalotán az a közmunkaprogram, amelynek keretében – minisztériumi támogatással – hetven ember jut három hónapig pénzkereseti lehetőséghez.
A háromezer-háromszázas lélekszámú Csanádpalotán közel kétszáz embert tartanak nyilván tartós munkanélküliként. A falu a közelmúltban sikeresen pályázott a minisztérium közmunkaprogramjára, melynek révén hátrányos helyzetű, régóta állástalan helybeliek számára teremthet átmeneti pénzkereseti lehetőséget. Az elnyert 19 milliós támogatásnak köszönhetően idén december 1-jétől 12 állástalan foglalkoztatására nyílik lehetőség, jövő februárban pedig további 58 fővel bővítik a létszámot. Perneki László, Csanádpalota polgármestere lapunknak elmondta: ennél jóval többet is tudnának foglalkoztatni.

A közmunkaprogramot a gyorsan közeledő tél miatt indítják el a tervezettnél hamarabb, már idén – a résztvevők első csoportja ugyanis az idős emberek gondozásában, ellátásában segédkezik, például fát vág, gyógyszereket szerez be nekik. A igazi feladatok márciusban indulnak: napi hatórás munkaidőben a település belvízelvezető rendszerének helyreállításán, karbantartásán és a zöld területek rendezésén fognak dolgozni a közmunkások.

Dékány Dóra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők Makón és Csanádpalotán

Tizenhárom határsértőt fogtak el a minap a kiszombori és a nagylaki határőrök. Az egyik csoportot… Tovább olvasom