Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Közvetlen beutaló a háziorvostól

Megállapodást kötött a makói kórház a kistérség háziorvosaival. A kistelepülések rendelőiből közvetlenül beutalhatják a betegeket a szakrendelésekre, esetleg az osztályra is. A háziorvos telefonon kérhet időpontot a betege számára a kórházban.
Hasznosnak bizonyul az az együttműködés, amit a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézet vezetése kötött a makói kistérség háziorvosaival. Baráth Lajostól, a városi intézmény igazgatójától megtudtuk: az együttműködés célja, hogy a lakosság szükségleteit még hatékonyabban szolgálhassa ki az egymásra épülő alap- és szakellátás.

– A szorosabb együttműködés jegyében közvetlen beutalási rendszert hoztunk létre, ami ez év eleje óta működik – mondta Baráth Lajos. – Ha a háziorvos indokoltnak tartja, akár ott, a beteg jelenlétében telefonálhat a rendelőintézetbe vagy a kórház adott osztályára, ahol azonnal időpontot kaphat a páciens. A már eleve működő beteg-előrejegyzési rendszerünket bővítettük ezáltal, és így jelentősen csökken a betegek várakozási ideje is. További előnyt jelent a krónikus, nagyon súlyos betegségben szenvedők számára, hogy így, telefonos egyeztetés révén azonnal kaphatnak ágyat például a belgyógyászati osztályon.

Az együttműködés révén a háziorvosok konferenciákon, továbbképzéseken vehetnek részt. A partnerség eredménye egy mozgásszervi rehabilitációs centrum létrehozása is, amit néhány napon belül indítanak be, de a kardiológiai és a gasztroenterológiai ellátás fejlesztése is ehhez kapcsolódik.

A betegek érdekét szolgálja az is, hogy a háziorvosi vizsgálatok során levett vért a felmerülő igények szerint azonnal a városi laboratóriumba szállíthatják, és az eredményeket elektronikus úton kapják meg, ami jelentősen gyorsítja a gyógyító munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefognak az autisták szülei

Csaknem minden idejét tízéves autista kisfia nevelésével tölti a maroslelei Békésiné Kővágó Melinda.… Tovább olvasom