Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lakossági fórumot tartott Makón Lázár János: utat kap Királyhegyes

Egy kétsávos út 2 milliárdba kerülne; ennyi pénz erre a célra nincs, de egy egysávos mezőgazdasági út megépülhet.
– Már tervezik a Makót Királyhegyessel összekötő út hiányzó szakaszát – jelentette be péntek esti makói lakossági fórumán Lázár János, a térség parlamenti képviselője. Elmondta, egy kétsávos út 2 milliárdba kerülne; ennyi pénz erre a célra nincs, de egy egysávos mezőgazdasági út megépülhet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha két jármű jön szembe, az egyiknek félre kell majd húzódnia.
 

Siket István a Makón sokfelé szabálytalanul parkoló autókra panaszkodott, és javasolta a kerékbilincs bevezetését, a büntetés ugyanis általában hatástalan, mivel tilosban parkoló autók esetében nem lehet érvényesíteni az objektív felelősséget.


A honatya-miniszter szerint ez nem lenne jó megoldás. Szerinte érdemesebb a város közlekedését, parkolási rendjét átszervezni, az autók elől védendő területeket pedig növényzettel, oszlopokkal elzárni.

Az Almási-iskola tornacsarnokában rendezett fórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester egyebek mellett azt mondta el, hogy 2018 Makón a Ford T-modell 110 éves jubileumára tekintettel a vállalkozók éve lesz. Ennek jegyében többek között nemzetközi expót rendeznek majd, a Hagymafesztivál mellett. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műfüves pálya épül Makón

Új műfüves pálya épül Makón
A napokban megkezdték egy új, 14×26 méteres műfüves sportpálya kialakítását a makói Pulitzer sétányon. Tovább olvasom