Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Lassan, de biztosan indul a csatornázás Makón

Makó - Továbbra sem lehet pontosan tudni, mikor indul a Makót és 5 közeli községet - Apátfalvát, Magyarcsanádot, Kiszombort, Földeákot, Maroslelét - érintő szennyvízcsatorna-beruházás - derült ki a lebonyolítást végző víziközmű-társulat szerdai küldöttgyűlésén.
Elhangzott: a 14 milliárdos beruházáshoz már nemcsak a hazai, de a brüsszeli pénz is megvan, sőt az első részfeladatok közbeszerzési pályázatait is kiírták. A kivitelezés azonban még előkészítés alatt áll. Ami viszont már tudható: a munkálatok 35 hónapon át tartanak majd.

A makói önkormányzat az elkövetkező hetekben utcafórumokat szervez, hogy közvetlenül is tájékoztassa az embereket, és hasonló rendezvényekre kerül sor az érintett községekben is.

Olvasóink írták

 • 10. SzaboImkác 2010. május 21. 06:01
  „Láttátok milyen kevés a fiatal végzett diplomás Makón, Buzás egyet se talált vissza vette régi nyugdíjas párttársait! Ők tudják a tutit, csatorna építésben is biztos, aki nem hiszi nézze meg a járda építési projektet szegény nyugdíjas barátai Buzásnak ott tevékenykednek!”
 • 9. monikalia 2010. május 20. 22:09
  „Hm Hát szegény községeink le maradtak de a pénzt ott is fizetni kel.”
 • 8. banew 2010. május 20. 16:58
  „Tommyst roppant optimista vagy:) Ha négy évvel is számolsz, honnan veszed, hogy a köv. öt évben elkezdik?
  Ja, persze, most esett le! Ősszel választás, virítani kell a Főnök bácsinak, bele kell kezdeni abba is, a fürdő után, hogy elég nagy legyen a káosz.”
 • 7. M@M 2010. május 20. 08:27
  „Az elmúlt 4 évben félévente beadták a pályázatot Brüsszelnek, de az a fránya vizsgálóbiztos mindjárt átlátott a szitán és kiszúrta a Mr. 10%... bácsiknak szánt összegeket. Így szenvedtek a szervezők, de azért közben elherdálták a lakossági hányad nagy részét adminisztrációra, meg egyebekre. Persze találni kell kivitelezőt, aki hajlandó belemenni a borítékos visszautalásokba és a szája sem jár el. Főleg nem környékbeli......ugyebár.”
 • 6. Kezdo 2010. május 20. 04:00
  „A legszomorúbb az egészben hogy annak idején a szerződés kötésekor az volt mondva(gondolom okosan nincs leírva sehol,nehogy számon lehessen kérni)hogy 2011 első negyed évében a teljes makói városrész be lesz csatornázva,2008ban adják át az első részeket,és 2011ben mindenhol csatorna lesz.Nos a pénz beszedése elég határozott mederben zajlott,ami azt jelenti hogy nem voltak elnézők a lakossággal szemben,az amúgy bagatel 24 ezer forintos összegre gond nélkül kiszámolták pluszba a 10 ezer forintos bírságot,még a kamat felett.Nem tartom ezt etikusnak,főleg nem egy önkormányzat részéről.És akkor hogyan lesz?Ők is fognak éves szinten 10 ezret fizetni házanként amíg nem lesz meg a csatorna? Nem hiszem.Remélem azért az országos médiában is hallunk majd a Makón történő önkényuralmi helyzetekről.Szégyen!!!”
 • 5. brill1 2010. május 19. 23:48
  „de a pénzt azt nem lassan hanem biztosan szedik!!!”
 • 4. Lokálpatrióta 2010. május 19. 23:15
  „Az azért elgondolkokdtató, hogy Dr. Nagy Lajos havonta mennyi extrát is kap azért, mert ő a csatornázás "projekt-vezetője"? Majdnem hétszámjegyű összeget? Mennyit kap ha vége a projektnek és nem kell vezetni? Miért fizetünk meg így egy "szakembert" (hmmm állatorvost, pedig azt hittem min. építőmérnök) a mi adóforintjainkból, aminek sajna semmi látsztja nincs egyenlőre (a pályázathoz nem projektvezető kell, hanem egy jó pályázatíró) de még min 35 hónapig vezeti majd a projektet? Akkor újra - a projekt befejezése után mennyi extrát kap majd? Akkor kinek is az érdeke, hogy bár megvan a terv, megvan az eu-s pénz, megvan a saját tőke, de ne fogjunk bele az építkezésbe még hónapokig, hanem inkább egyeztessünk a lakosokkal?

  Új gondolat: ez is olyan "egyeztetés" lesz a lakossággal, mint a fürdő volt (így fog kinézni, mert azt mondtam... különben is provokatív kérdésre nem válaszolok és akkor is így fog kinézmi, mert csak...)? De messze még az a szeptember... Remélem a Jobbik tényleg állja a szavát és közösen indít a jobboldal jelöltet és csak egy ellenfele lesz kedves polgármesterünknek...”
 • 3. FINESZ-es 2010. május 19. 21:21
  „troy! Mit tudsz, mi folyik itt? Dalolj, vagy víríts valamit, nekünk tudatlanoknak!”
 • 2. troy 2010. május 19. 20:18
  „Annyira, de annyira szánalomra méltó már ez az egész csatorna- projekt...Ha csak a jegybanki alapkamattal számolunk, akkor is tetemes mennyiségű hozamot termelt már az elvtársaknak a makói polgárok által kötelezően befizettetett csatorna hozzájárulás. Húzzátok csak tovább a mézesmadzagot, a legtöbben látjuk ám, hogy mi FOLYIK itt. (nem a szennyvíz...)”
 • 1. Tommyst 2010. május 19. 18:05
  „35 hónap, tehát lesz abból 4 év is, talán 2015re lesz kész csatornarendszerünk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ápolókat köszöntötték Makón

Makó - Az általa fenntartott 3 egészségügyi intézmény összesen közel 800 ápolóját köszöntötte a Dr.… Tovább olvasom