Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Lázár: Vonják össze a makói és vásárhelyi kórházat

Hódmezővásárhely, Makó - A makói kórház hosszú távú sorsa bizonytalan, Vásárhellyel azonban biztos út vezet a megmaradáshoz – fogalmazott Lázár János sajtótájékoztatóján. Vásárhely polgármestere azt javasolja a kormánynak: vonják össze a makói és vásárhelyi kórházat, és az intézményt Kallai Árpád, a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatója vezesse.

Vonják össze a makói és vásárhelyi kórházat, és az összevont intézményt Kallai Árpád, a vásárhelyi Erzsébet-kórház jelenlegi főigazgatója vezesse – ezt javasolja Lázár János vásárhelyi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő, frakcióvezető a kormánynak. Lázár János és Kallai Árpád Vásárhelyen közös sajtótájékoztatón beszélt az integráció lehetőségéről.

Megírtuk: az egészségügy átszervezése miatt tavaly ősztől aggodalommal figyelték a makóiak az intézmény sorsát – a neurológia, a szülészet-nőgyógyászat, a gyermekosztály további működése vált kérdésessé.

– Az elmúlt hónapokban többször megkerestek polgármester kollégáim, orvosok, választópolgárok. Véleményt, tanácsot kértek a bizonytalan sorsú makói kórház kapcsán – magyarázta Lázár János. – A városi fenntartású egészségügyi intézmények, így várhatóan az Erzsébet-kórház is állami kézbe kerül a következő negyedévben. Azt javaslom a kormánynak, ezután vonják össze a makói és vásárhelyi kórházat – fejtette ki a városvezető.

A két intézmény együttműködése, integrálása megfelelő minőségű, az eddiginél jobb színvonalú ellátást garantálhat. Az összevonás megoldaná például az orvoskérdést, de megmenti a makói szülészeti osztályt is. Az integrált kórház képes lenne úgy kihasználni a forrásokat, hogy jusson pénz fejlesztésre és népegészségügyi programok finanszírozására is – hallottuk Lázár Jánostól.

– Ha a kormány támogatja a javaslatot, akkor megmaradhat a makóiak kórháza – jelentette ki Kallai Árpád. – Erős, kiszámíthatóan működő, közös kórház jönne létre a térségben. Fontos: közös kórház. Igazgatóként az alapvető célom az lenne, emelkedjen az ellátás színvonala. Az Egészséges Vásárhely programot is át tudnák ültetni a makói térségbe. A két kórház közös működése megsokszorozná az erőket – fejtette ki a vásárhelyi intézmény főigazgatója. Az összevonással járó átszervezésről többek között megjegyezte: tiszteletben kell tartani a kórházak hagyományait. Az átalakításokat gyorsan, a betegellátás zavartalan biztosítása mellett kellene megoldani. – Számtalan olyan pontja van egy intézmény irányításának, ahol a párhuzamosság felszámolásával erőforrások szabadíthatók fel, és ezek visszafordíthatók a szakmai munka színvonalának emelésére – tette hozzá Kallai Árpád.

A két intézmény összevonása egy lehetőség – vette át a szót Lázár János. Úgy vélte: 3 hónapon belül eldől az integráció. – A makói kórház hosszú távú sorsa bizonytalan, Vásárhellyel azonban biztos út vezet a megmaradáshoz – állapította meg.

Lapunktól értesült Lázár János javaslatáról Baráth Lajos, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház igazgatója. A részletek ismerete nélkül nem kívánt nyilatkozni az összevonási javaslatról. Mágori Józsefné, Makó fideszes országgyűlési képviselője egyetért a kórházak integrációjával, mondván: így megmaradna a makóiak intézménye, és az ellátás színvonala is javulna.

Olvasóink írták

 • 9. barátfüle 2012. március 26. 11:20
  „Nem akarunk gyarmattá válni!!!! - mintha hallottam volna ezt a mondatot valamikor. Ez ránk is érvényes.”
 • 8. dmonlájn 2012. március 26. 09:35
  „érdekes! kinek az érdekeit sértették a korábbi erős kommentek? csak nem lázár elv... őőő akarom mondani polgártársét?”
 • 7. csmano 2012. március 26. 09:20
  „Teljesen igazad van Gabi!
  Vásárhelyi kórház csak a vásárhelyieket látja el, a Makói és a szentesi pedig a vonzáskörnyékét is.
  Vásárhelyhez közel van a Szegedi, illetve az orosházi klinika is.
  Ezek után inkább az tűnik feleslegesnek.”
 • 6. pog 2012. március 26. 08:21
  „Köszönjük a harcos,de néha szundikáló képviselő asszonyunk hozzá állását..”
 • 5. gabi34418 2012. március 26. 07:34
  „A vásárhelyi kórházra semmi szükség, ott van Makó, és SZentes
  Ettől fél lázár, Makónak hatalmas a vonzáskörzete,így a vásárhelyi kórház nem létjogosult, de látjuk ott van Lázár , így csak vásárhely maradhat!!!!!”
 • 4. kgb696 2012. március 24. 23:03
  „Jó vonják, de makón legyen és bövítsék ki... Vagy Jani nem így értette? Szexuálisan”
 • 3. atomboy 2012. március 24. 17:42
  „2. papika56
  Itt:
  http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/lazar_vonjak_ossze_a_makoi_es_vasarhelyi_korhazat_/2270898/

  Nem is ertem, miert kell ket cikk.”
 • 2. papika56 2012. március 24. 16:59
  „HOL VANNAK A TEGNAPI KOMMENTEK ????????”
 • 1. fedora 2012. március 24. 16:54
  „Hát ez Lázár nem n,,,,,,:DD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágoriné a makói iskolákról

Támogatja az egyházakat, de nem ért egyet Mágori Józsefné fideszes parlamenti képviselő a makói önkormányzat elképzelésével. Tovább olvasom