Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Lelki akadálymentesítés

Makó - A napokban indult a makói József Attila Gimnáziumban az a program, amely osztályfőnöki órák keretében igyekszik ráébreszteni a diákokat a fogyatékkal élők iránti tolerancia fontosságára – mondta el lapunknak az órákat tartó pedagógus, Szilágyi Réka.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az iskolát a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nkft. kereste meg, amely korábban kidolgozott a témában egy felnőttképzési tananyagot, most ezt szeretné középiskolások számára is használhatóvá tenni. Az intézményben egyébként jelenleg épp nincs fogyatékkal élő diák vagy pedagógus, korábban azonban nemegyszer volt.

A programban a 9. c osztály tanulói vesznek részt, akik 15 órán át ismerkednek a fogyatékkal élők világával. Az első foglalkozáson drámapedagógiai előadást láthattak-hallhattak a 21. Színház a Nevelésért Egyesület közreműködésével. Hogy mennyire sikeres a képzés, azt mérni is fogják – a gyerekeket előtte és utána is megkérik egy kérdőív kitöltésére. Novák Géza Máté, a műhely vezetője azt mondta, az ország 8 településén folyik hasonló munka, és az eddigi eredmények annak ellenére is biztatóak, hogy – mint fogalmazott – a lelki akadálymentesítés olykor nehezebb, mint a fizikai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 üres üzlet van a főtéren

Bár Makó központi terén az utóbbi időben általában hamar gazdára találnak a megüresedő üzletek, vannak kivételek. Tovább olvasom