Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Lemondott Siket István makói alpolgármester

Lemondott tisztségéről Siket István makói alpolgármester, mert a politikust mandátumhoz juttató Polgári Szövetség Makóért vezetősége úgy döntött: képviselőtársát, az előző két ciklusban megyei alelnöki tisztséget betöltött Marosvári Attilát jelöli a helyére.
Lemondott tisztségéről Siket István makói alpolgármester, mert a politikust mandátumhoz juttató Polgári Szövetség Makóért vezetősége úgy döntött: képviselőtársát, az előző két ciklusban megyei alelnöki tisztséget betöltött Marosvári Attilát jelöli a helyére. Siket állítja: a döntést egyetértésben hozták meg, nem éli meg kudarcként a félreállítását.

Tegnap reggel benyújtotta lemondását a városházán Siket István alpolgármester. A Polgári Szövetség Makóért (PSZM) színeiben mandátumot szerzett politikus lemondását Buzás Péter polgármester elfogadta. A civilben ügyvédként praktizáló Siket Istvánt egyébként kilenc esztendeje választották meg először alpolgármesterré; a mostani ciklusban társadalmi megbízatásban viselte ezt a tisztséget, ami bruttó 293 ezer forintos javadalmazással járt.

Marosvári megválasztása után nyilatkozik

Megkerestük az alpolgármesteri tisztség várományosát, Marosvári Attilát is, ő azonban azt mondta, csak azt követően szeretne nyilatkozni, ha megválasztották. Annyit mondott mindössze: ő is úgy gondolja, a mostani helyzetben hasznára válna Makónak egy új típusú alpolgármesteri munka. Azt, hogy személy szerint miként éli meg párttársának távozását tisztségéből azért, hogy ő alpolgármester lehessen, nem kommentálta – szerinte nem ez a fontos.

A polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, Siket István azért áll fel az alpolgármesteri székből, mert a szövetség úgy döntött: képviselőtársát, az előző két ciklusban megyei alelnöki tisztséget betöltött Marosvári Attilát szeretné jelölni a helyére. Siket István a döntéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: egyetértésben, személyi konfliktustól mentesen hozták meg ezt a határozatot és nem éli meg kudarcként, félreállításként. Úgy vélte: a 2007–2013-as ciklusban, amely páratlan fejlesztési lehetőségeket kínál, Makónak, a szövetségnek és Marosvári Attilának is az az érdeke, hogy – miután a megyén nem kapott alelnöki tisztséget – széles kapcsolatrendszerét, a területfejlesztésben való jártasságát ily módon kamatoztassa.

Az elképzelések szerint Marosvári Attila főállású alpolgármester lesz. Ez azért is látszik praktikus megoldásnak, mert Buzás Péter teendői megsokasodtak, mióta országgyűlési képviselővé is megválasztották. A makói önkormányzatnál két alpolgármesteri poszt van; Varga Zoltán tölti be társadalmi megbízatásban a másik tisztséget.

Buzás Péter megköszönte Siket István eddigi munkáját, és tevékenységét méltatva elmondta: a kilenc év alatt mindig megbízott benne, kiváló munkakapcsolat, sőt barátság alakult ki köztük, soha még csak komolyabb vitájuk sem volt egymással. A volt alpolgármester büszke rá, hogy egy igen termékeny időszakban lehetett a város egyik irányítója; munkásságából a legszívesebben ő is a makóiak számára is emlékezetes beruházásokra emlékezik vissza. Siket továbbra is képviselő marad, sőt jelölni fogják a civil kapcsolatok tanácsnokává is (ezzel a megbízatással bruttó 153 ezer forintos tiszteletdíj jár). A Polgári Szövetség Makóért új alpolgármester-jelöltjéről a következő testületi ülésen szavaznak a képviselők – minden bizonnyal javadalmazásáról is, hiszen jelenleg nincs főállású alpolgármestere a városnak, így az ezzel járó juttatás sincs megállapítva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcadikos diáklány Makó új Gyémánthíd-díjasa

Hős Nikoletta, a Kertvárosi Általános Iskola nyolcadikos tanulója kapta idén a makói önkormányzat… Tovább olvasom