Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Lesz makói sószoba

A makói óvodák közül egyelőre egyben, a Petőfi parkiban létesült sószoba, pedig másutt is jó szolgálatot tehetne: minthogy a sótéglák és oldatok jótékony hatással vannak a légzésre, szinte felszabadítják a légutakat, nem csak az asztmás gyerekek életét könnyítheti meg, de a megfázásos őszi-téli időben a többiekét is.
A makói óvodák közül egyelőre egyben, a Petőfi parkiban létesült sószoba, pedig másutt is jó szolgálatot tehetne: minthogy a sótéglák és oldatok jótékony hatással vannak a légzésre, szinte felszabadítják a légutakat, nem csak az asztmás gyerekek életét könnyítheti meg, de a megfázásos őszi-téli időben a többiekét is. Ezért is döntötték el a szülők a makói Belvárosi Óvodában, hogy itt is kialakítanak egyet. Az átalakítandó helyiséget már kiválasztották, a tervek is elkészültek. A beruházáshoz szükséges pénz összegyűjtésére, úgy tűnt, jó alkalmat kínál az idei ovibál – csakhogy ezúttal nem volt elég jelentkező a jegyekre, a jótékonysági rendezvény elmaradt.

Ennek ellenére úgy tűnik, mégis lesz sószoba a Belvárosiban. Mint a szülői tanács egyik tagja, Bartáné Szabó Mónika lapunknak elmondta, a szülők több mint nyolcvan százaléka azt mondta az összehívott értekezleteken, hogy akár pénzt is hajlandó áldozni az apróságok egészsége érdekében fontos fejlesztésre. Erre azonban – most úgy látszik – legfeljebb igen szerény mértékben lesz szükség, többen ugyanis olyan támogatók bizalmát nyerték meg a nemes ügyhöz, amelyek számára a beruházáshoz szükséges háromszázezer forint előteremtése nem probléma. Sószoba tehát annak ellenére is lesz, hogy a bál elmaradt – februárra valószínűleg el is készül. Ha meglesz, akár a gyerekek személyre szabott, egyéni terápiáját is kidolgozhatják, ha szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,1 milliárdot nyert idén Makó térsége

Öt pályázatra több mint 1,1 milliárd forintot nyert különböző forrásokból – a megye… Tovább olvasom